GAIA

GAIA

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Τέσσερις νεκροί μετανάστες μέσα σε φορτηγό έξω απο το νεκροταφείο της Αμφιλοχίας

Τέσσερεις νεκροί ανασύρθηκαν από ρυμουλκούμενο που ερευνά από το πρωί η Αστυνομία στην Αμφιλοχία. Οι νεκροί είναι Ασιατικής καταγωγής ηλικίας 20-30 ετών που αντί για το όνειρο μιας καλύτερης ζωής πέθαναν από ασφυξία στην μεταφορά τους προς την Ηγουμενίτσα.
Μέσα σε κούτες-φέρετρα, σταμάτησε για τέσσερεις νεαρούς Ασιάτες το όνειρο για μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη. Το πτώμα του τελευταίου, ανασύρθηκε πριν από λίγη ώρα, από μια ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη όπου ήταν στοιβαγμένος πιθανότατα με πολλούς άλλους συμπατριώτες του.
Σε 12 συνολικά μεγάλα κουτιά ήταν στοιβαγμένοι οι Ασιάτες λαθρομετανάστες, στο ρυμουλκούμενο-φέρετρο που αποκαλύφθηκε στην Αμφιλοχία. Οι κρύπτες ήταν έτσι φτιαγμένες που παρέπεμπαν σε φορτίο ξυλείας και πολύ δύσκολα μπορούσε να γίνει αντιληπτό ότι ήταν κούφιες και περιείχαν ανθρώπους! Nα θυμίσουμε ότι οι έρευνες ξεκίνησαν το πρωί, όταν η Αστυνομία διαπίστωσε την ύποπτη στάθμευση  τα τελευταία 24ωρα του ρυμουλκούμενου έξω από το νεκροταφείο της Αμφιλοχίας. Όταν ανακαλύφθηκε το μακάβριο περιεχόμενο το ρυμουλκούμενο μεταφέρθηκε από την Αστυνομία στο λιμάνι της Αμφιλοχίας, για να γίνουν πιο άνετα οι έρευνες.
Η Αστυνομία συνέχισε μέχρι το μεσημέρι  το μακάβριο έργο της έρευνας μέσα στις κρύπτες-κουτιά, όπου βρίσκονταν δεκάδες Ασιάτες, πιθανώς Πακιστανοί - Αφγανοί.
Πιθανολογείται πως όταν οι σύγχρονοι δουλέμποροι-διακινητές διαπίστωσαν πως κάποιοι δεν άντεξαν, εγκατέλειψαν το ρυμουλκούμενο στην Αμφιλοχία και οι λαθρομετανάστες διέφυγαν με άλλον τρόπο.
Ο θάνατος των νεαρών Ασιατών, προήλθε πιθανώς από ασφυξία, και τα ακριβή αίτια θα διαπιστώσει η ιατροδικαστική  έρευνα.
Το ρυμουλκούμενο ήταν σταθμευμένο με κατεύθυνση προς Αγρίνιο και διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί ο προορισμός του κλπ.
Ο τρόπος με τον οποίο γίνονταν η μεταφορά των λαθρομεταναστών παραπέμπει πάντως σε οργανωμένο και αδυσώπητο κύκλωμα.


H ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Πρωινές ώρες της 23-11-2010 στην 108 χ/θ της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων ( Αμφιλοχία – Αιτ/νίας) , σε πάρκινγκ αυτής,  ανευρέθη εγκαταλελειμμένο τριαξονικό ρυμουλκούμενο άνευ τράκτορα  , έμφορτο με ξυλεία στην οποία  είχαν διαμορφωθεί  έξι (6) ειδικές κρύπτες προοριζόμενες για την απόκρυψη λαθρομεταναστών.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε ανευρέθησαν μέσα σε μία από τις κρύπτες,  τέσσερις (4)  νεκροί άνδρες ασιατικής καταγωγής , εκ των οποίων οι δύο (2) ,  έφεραν υπηρεσιακά σημειώματα που είχαν εκδοθεί την 15-11-2010 από την Αστυνομική Δ/νση Θεσπρωτίας,  σύμφωνα με τα οποία πρόκειται για άτομα Ιρανικής και Ιρακινής καταγωγής.
Στο σημείο προσήλθε Ιατροδικαστής του Π.Ν.Ν. Πατρών ο οποίος διαπίστωσε ότι τα πτώματα δεν έφεραν κακώσεις. Σωροί μεταφέρθησαν Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Ρυμουλκούμενο κατασχέθηκε. Προανακρίσεως επελήφθη Υποδ/νση Ασφαλείας Αγρινίου.