GAIA

GAIA

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίασή του το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε ότι ο μεγάλος εχθρός της χώρας και της οικονομίας της είναι η εργατική τάξη και όλοι οι εργαζόμενοι. Έτσι με  συνοπτικές διαδικασίες, το πολυνομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή  σαν κατεπείγον,  αποτελειώνει ότι απέμεινε από τα προηγούμενα αντεργατικά μέτρα που είχαν παρθεί μέχρι τώρα.
-               Καταργεί στην ουσία τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις προωθώντας τις επιχειρησιακές χωρίς κανένα περιορισμό.
-               Ανοίγει το δρόμο για νέες δραστικές μειώσεις των μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
-               Μειώνει τους μισθούς στις ΔΕΚΟ μέχρι και 25%
-               Αυξάνει τη ληστεία των λαϊκών εισοδημάτων με την αύξηση του Φ.Π.Α., προχωράει σε νέες φοροαπαλλαγές και δίνει νέα κίνητρα στο μεγάλο κεφάλαιο.
-               Διαγράφει χρέη 24 δις ευρώ από ανείσπρακτες  εισφορές στην εφορία.
Γενικότερα η κυβέρνηση με τη στήριξη της Ν.Δ.,  του ΛΑΟΣ και της ηγεσίας της Γ.Σ.Ε.Ε. εφαρμόζει κατά γράμμα τις αποφάσεις και τις εντολές της «τρόικα» ( Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.- Ε.Κ.Τ.)  προς όφελος της πλουτοκρατίας.
Γι’ αυτό καλούμε τους εργαζόμενους , τους μικρομεσαίους  Ε.Β.Ε. και τους αγρότες σε συσστράτευση και κοινή δράση.
Καλούμε όλο το λαό στην απεργιακή συγκέντρωση την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στις 10,30 το πρωί στην πλατεία Δημοκρατίας με το ΠΑΜΕ , την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και την Ο.Γ.Ε.      

Το Δ.Σ του Ε.ΚΑ.