GAIA

GAIA

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Π.Ε.-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.
Κράτησα τη ζωή μου
Τι περιμένετε; Ξεσηκωθείτε! Ξεσηκωθείτε προτού μας κλείσει  η νύχτα σ’ ένα υπόγειο βαθύτερο από τούτο, προτού προλάβουν να βάλουν και το τελευταίο καρφί στο φέρετρο που μας ετοιμάζουν των εργασιακών κατακτήσεων, των ελευθεριών, της δημόσιας υγείας και παιδείας. Μέχρι πότε θα ανέχεστε να σας κοροϊδεύουν; Δε βλέπετε πως μας πάνε για αφανισμό; Δε σιχαθήκατε να τους ακούτε να λένε τα ίδια και τα ίδια ψέματα; Ν’ αναπαράγουν τα σάπια τους επιχειρήματα δε σας έσφιξε, ακόμα, το στομάχι; Δε θυμώνετε να σας χαρακτηρίζουν ως άχρηστους, τεμπέληδες, διαφθαρμένους; Δεν οργίζεστε να σας αποκαλούν εχθρούς της πατρίδας αυτοί που κάθε μέρα την ξεπουλούν όσο όσο, αυτοί που τη μισούν όσο και τον εργαζόμενο λαό της; Αν το μέλλον της νεολαίας  δεν το σκέφτεστε, για το αύριο παιδιών σας  δε σας νοιάζει; Δεν κουραστήκατε από κούφιες υποσχέσεις, από εκβιαστικά διλήμματα, από απειλές; Νομίζετε, ακόμα, ότι δε γνωρίζουν τι κάνουν, ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος, ότι με τα δάνεια πληρώνονται μισθοί και συντάξεις; Ξέρουν πάρα πολύ καλά και τι υπέγραψαν και πού θα οδηγούσε αυτός ο δρόμος κι αυτό, το λιγότερο, είναι προδοσία. Γιατί το έκαναν; Μα για να εξυπηρετήσουν- όπως κάνει χρόνια τώρα το πολιτικό-υπηρετικό προσωπικό του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου- αυτούς  που με την αμέριστη συνδρομή τους τους βοήθησαν να πάρουν την εξουσία και να παραδώσουν την εργαζόμενη πλειοψηφία και το δημόσιο πλούτο της χώρας βορρά στα νύχια τους αυξάνοντας ταυτόχρονα, για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν,  τις προσωπικές καταθέσεις τους.  Δεν αηδιάσετε παρακολουθώντας Πασόκους και Νεοδημοκράτες να υπερασπίζουν με πάθος τις πολιτικές των κυβερνήσεών τους αδιαφορώντας επιδεικτικά για το τι συμβαίνει στην κοινωνία και καμαρώνοντας που επέλεξαν δημάρχους και περιφερειάρχες μέχρι και με 15%;
Οι δημοσιογράφοι δεν ήξεραν, δεν ξέρουν; Και ήξεραν και ξέρουν. Όμως τα λεφτά πρέπει να είναι πολλά, μα πάρα πολλά. Ανθρωπάκια είναι που έχουν πουλήσει την ψυχή και τη συνείδησή τους και βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία να τρομοκρατήσουν το λαό, να τον καταστήσουν συνένοχο. Όμως οι μέρες της αφθονίας τους, και αυτών, είναι μετρημένες.
Ξεγελαστήκατε απ’ τα πυροτεχνήματα και θεωρήσατε ότι τα τείχη έπεσαν για πάντα, ότι οι «κακοί» της ιστορίας και  αναχρονιστικά αναχώματα της ανθρώπινης προόδου επιτέλους σβήστηκαν απ’ το χάρτη  και ότι μια καινούρια εποχή ευδαιμονίας άρχιζε που θα διαρκούσε μέχρι η γη να πάψει να γυρίζει, αλλά το εκτυφλωτικό φως τους δε σας άφησαν να διακρίνετε τ’ άλλα, τα αόρατα τείχη που έχτισαν  ανάμεσα σε εσάς  και τις συλλογικότητες, ανάμεσα σε εσάς και τα κινήματα, την αλληλεγγύη, τη συμμετοχή, τους αγώνες, την αγωνία για ένα καλύτερο αύριο, για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Τώρα όμως ξέρετε, όλοι ξέρουμε… Δεν υπάρχει πια δικαιολογία για κανέναν!
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!
Ξεσηκωθείτε! Τι περιμένετε; Ήρθε η ώρα η πέμπτη εξουσία, ο λαός, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να τελειώνουμε μια για πάντα με τους σύγχρονους δοσίλογους  που υποθήκευσαν το μέλλον της χώρας και των νέων της, που οδήγησαν σε πολιτιστική, πνευματική, ιδεολογική, κοινωνική και οικονομική χρεωκοπία έναν ολόκληρο λαό προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα αφεντικά τους, που τους διόρισαν σ’ αυτή τη θέση. Η επίθεση εναντίων όλων των εργαζομένων είναι ανελέητη, σφοδρή, μια λαίλαπα που απειλεί να σαρώσει τα πάντα. Το ίδιο δυναμική πρέπει να είναι  και η αντεπίθεσή μας τώρα, αν ήταν δυνατόν χτες, γιατί αύριο μπορεί να ’ναι πολύ αργά. Το σύστημα ετοιμάζεται θωρακίζοντας τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του, ποινικοποιώντας τους αγώνες στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τις επερχόμενες λαϊκές αντιδράσεις. Πρέπει και εμείς ν’ οπλιστούμε ιδεολογικά, οργανωτικά, για απεργίες διαρκείας, διαδηλώσεις, καταλήψεις, με κοινή δράση για μη αναγνώριση του απεχθούς χρέους και άρνηση πληρωμής του, για έξοδο απ’ το ευρώ και την Ε.Ε., αποφασισμένοι για όλα να τους αντιμετωπίσουμε και, υποχρεωμένοι απέναντι στις επόμενες γενιές, να τους νικήσουμε.
Βραδιάζει
ήρθε η ώρα ν’ ανάψουμε το φως της ελπίδας για μια  κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ  ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Ή ΕΜΕΙΣ  Ή ΑΥΤΟΙ
Η Εκπαιδευτική Προοπτική είναι συνδικαλιστική παράταξη του συλλόγου Δασκάλων/Νηπιαγωγών Αγρινίου-Θέρμου
*Η παραπάνω ανακοίνωση έχει αποσταλεί σ’ όλα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία του συλλόγου, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι.