GAIA

GAIA

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΕΚΤΑΜΙΕΥΟΝΤΑΙ 35 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Ικανοποιητική και δίκαιη», χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας την απόφαση εκταμίευσης του ποσού των 35 εκατομμυρίων ευρώ για τους σεισμόπληκτους της Δυτικής Ελλάδας.

Όπως είναι γνωστό, με απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα ενισχύονται το ΤΑΣ Πατρών με ποσό 24 εκατομμυρίων ευρώ και το ΤΑΠ Ηλείας με άλλα 11 εκατομμύρια ευρώ, για την διάθεση της δωρεάν κρατικής αρωγής προς όσους πολίτες επλήγησαν από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008.

«Οι συνεχείς παρεμβάσεις μας, από όλες τις πλευρές, από την αιρετή Περιφέρεια, από τους φορείς και τους βουλευτές του νομού, έπιασαν τόπο», υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας σε δηλώσεις του σήμερα σε μέσα ενημέρωσης της Πάτρας. Και πρόσθεσε: «Τα χρήματα αυτά αποτελούν μια μεγάλη ανάσα για την τοπική οικονομία και ουσιαστικά έρχονται να τακτοποιήσουν μια εκκρεμότητα ετών. Ο Υπουργός κ. Ρέππας και ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Μαγκριώτης άκουσαν τις ανάγκες μας, κατανόησαν το δίκαιο του αιτήματος μας και προχώρησαν στην ικανοποίηση του. Ήταν μια δίκαιη και ικανοποιητική απόφαση καθώς με τα ποσά που διατίθενται κλείνουν οφειλές προς δικαιούχους που έχουν εγκριθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο κ. Κατσιφάρας υπενθύμισε ότι τα χρήματα αυτά θα διοχετευτούν στην πραγματική οικονομία στηρίζοντας νευραλγικούς κλάδους σε μια περίοδο κρίσης και μεγάλων δυσκολιών για τα νοικοκυριά και την αγορά.

Να σημειωθεί ότι τα χρήματα της δωρεάν κρατικής αρωγής προς τους σεισμόπληκτους Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.