GAIA

GAIA

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη κ. Κοσμά, τη Μεγάλη Εβδομάδα μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα

 

Το πρόγραμμα χοροστασιών του Μητροπολίτη κ. Κοσμά στη περιοχή μας είναι:
ΒΟΝΙΤΣΑ: Σήμερα Μεγάλη Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος.
ΑΜΦΙΛΟΧIΑ: Μεγάλη Τετάρτη απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής.
ΛΙΓΟΒΙΤΣΙ-(ΦΥΤΕΙΕΣ -ΣΚΟΥΡΤΟΥ): Μεγάλη Πέμπτη το πρωί θα ιερουργήσει στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Λιγοβιτσίου.
ΑΣΤΑΚΟΣ: Την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, η Ιερά Mητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. κ. ΚΟΣΜΑΣ, κατά την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, θα τελέσει τις Ιερές Ακολουθίες της Εκκλησίας κατά το ακόλουθο πρόγραμμα

Στις Ακολουθίες του Νυμφίου θα χοροστατήσει:

- Την Μεγάλη Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Βονίτσης.

- Την Μεγάλη Τρίτη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καμαρούλας Αγρινίου.

- Την Μεγάλη Τετάρτη το πρωί ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΚΟΣΜΑΣ, θα τελέσει το Μυστήριο του ιερού Ευχελαίου στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Μεσολογγίου και το εσπέρας στην Ακολουθία του ιερού Νιπτήρος θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αμφιλοχίας.

- Την Μεγάλη Πέμπτη το πρωί θα ιερουργήσει στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Λιγοβιτσίου και το εσπέρας στην Ακολουθία των Αχράντων Παθών θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου.

- Την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί στις Ακολουθίες των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθηλώσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΚΟΣΜΑΣ, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αστακού, το εσπέρας στην Ακολουθία του Επιταφίου θα χοροστατήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου και το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, θα ιερουργήσει στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς.

- Την Λαμπροφόρο ημέρα του Πάσχα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. ΚΟΣΜΑΣ, θα τελέσει την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου και το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στον Εσπερινό της Αγάπης, θα χοροστατήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου.

- Την Δευτέρα της Διακαινησίμου, θα ιερουργήσει στον Πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Αγρινίου και την Τρίτη της Διακαινησίμου θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Ευαγγελιστού Μάρκου Παλαιοχωρίου (Καψοράχης) Μακρυνείας.