GAIA

GAIA

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ά. Τσιγκρής: «Στεγνώνει την Αγορά η Αδιέξοδη Πολιτική τους…»


 
Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τη στασιμότητα όλων των δεικτών της οικονομίας και την ραγδαία επιδείνωση της καθημερινότητας των πολιτών- έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η εμμονή της κυβέρνησης σε αποτυχημένες πολιτικές πρακτικές, η έλλειψη σχεδίου και η ανυπαρξία κυβερνητικού συντονισμού οδηγούν την οικονομία στην οριστική κατάρρευση και την κοινωνία στην αποσύνθεση.
Η αγορά έχει βουλιάξει. Τα λουκέτα είναι καθημερινά. Ο εμπορικός κόσμος ασφυκτιά. Επιχειρήσεις κλείνουν. Συμπολίτες μας χάνουν τις δουλειές τους. Νέοι επιστήμονες μεταναστεύουν στο εξωτερικό!
Μέσα σε αυτό το κλίμα, η κυβέρνηση ανακοινώνει τη λήψη νέων επώδυνων μέτρων ασφυξίας, ανεργίας και λουκέτων.
Μερικά από αυτά που μπορούν άμεσα να γίνουν, προκειμένου να τονωθεί η κίνηση στην αγορά και να αναθερμανθεί η οικονομία είναι:
1.     Η ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
2.     Η παροχή κινήτρων για αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας.
3.     Η μείωση των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας.
4.     Η πλήρης αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, με αρχική μείωση της εθνικής συνεισφοράς.
5.     Η επανενεργοποίηση των αυτοχρηματοδοτούμενων έργων.
Αυτό που έχει σήμερα ανάγκη η χώρα μας είναι μια πολιτική με στόχο την ανάπτυξη, τη δυνατότητά της να σταθεί στα πόδια της μόνη, να απεμπλακεί μια ώρα αρχύτερα από το μνημόνιο, να ξαναδώσει την ελπίδα στους πολίτες.
Αυτό που έχει σήμερα ανάγκη η Ελλάδα είναι περισσότερη υπευθυνότητα και ευαισθησία. Οικονομία ανταγωνιστική, χωρίς κρατισμό και κρατικοδίαιτους. Δημοκρατία ισχυρή και δίκαιη, χωρίς μισαλλοδοξία και διαφθορά. Σε τελική ανάλυση, ο τόπος έχει ανάγκη από φιλότιμο, αξιοπρέπεια, αξιοπιστία…»._