GAIA

GAIA

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ - ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ


Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χάρη Καστανίδη, την Τετάρτη στο Δημαρχείο Αγρινίου.
Στη συνάντηση των δύο ανδρών κυριάρχησε το θέμα της ίδρυσης του Εφετείου Δυτικής Στερεάς με έδρα το Αγρίνιο μετά και την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος, μια σημαντική εξέλιξη, καθώς ικανοποιείται ένα αίτημα τριάντα ετών για την περιοχή.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός μετά τη συνάντηση δήλωσε τα εξής:
«Με χαρά και ικανοποίηση υποδεχόμαστε σήμερα τον Υπουργό Δικαιοσύνης στο Αγρίνιο, ο οποίος είχε την πολιτική βούληση και έδωσε λύση σε ένα αίτημα τριάντα ετών με την Ίδρυση Εφετείου Δυτικής Στερεάς με έδρα το Αγρίνιο, δικαιώνοντας έτσι τις πολύχρονες προσπάθειες του Δήμου Αγρινίου, του Δικηγορικού Συλλόγου, των φορέων και της τοπικής κοινωνίας. Μια κοινωνία που όλα αυτά τα χρόνια ταλαιπωρούνταν χωρίς ταυτόχρονα να υπάρχει η  δυνατότητα ταχείας απονομής της δικαιοσύνης.
Πιστεύω, ότι η άμεση λειτουργία του Εφετείου στο Αγρίνιο θα δώσει λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα και στην ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες αλλά θα συμβάλει και στην ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, αναβαθμίζοντας την ίδια τη λειτουργία της. Στόχος της Δημοτικής Αρχής από εδώ και πέρα είναι να βοηθήσει όσο το δυνατό περισσότερο στην καλύτερη οργάνωση του Εφετείου, αλλά και στη διαμόρφωση του κτιρίου του Δικαστικού Μεγάρου αλλά και του περιβάλλοντα χώρου του, όπου θα στεγαστεί ».


Από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χάρης Καστανίδης τόνισε: «Με πολύ μεγάλη χαρά επισκέπτομαι σήμερα την Αιτωλ/νία. Είχα προηγουμένως την ευκαιρία να συναντηθώ με τους φορείς της πόλης του Μεσολογγίου και να ανταλλάξουμε απόψεις για το θέμα του Εφετείου στο νομό.
 Γνωρίζω ότι η ίδρυση Εφετείου στην Αιτωλ/νία είναι αίτημα της πλειοψηφίας των πολιτών εδώ και τρεις δεκαετίες. Όλα αυτά τα χρόνια αλλεπάλληλα θεσμικά όργανα, ομάδες εργασίας και φυσικά η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου γνωμοδότησαν θετικά για την ίδρυση Εφετείου Δυτικής Ελλάδος με έδρα το Αγρίνιο.
Δεν είναι, λοιπόν, μια απόφαση που την έλαβε αυθαίρετα ένας Υπουργός, αλλά στηρίχτηκε στις γνωμοδοτήσεις θεσμικών οργάνων. Από εδώ και πέρα θα χρειαστεί πολύ οργάνωση, ώστε από το νέο δικαστικό έτος (16 Σεπτεμβρίου), να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Εφετείο στο Αγρίνιο».