GAIA

GAIA

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

H Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου για την επίσκεψη Παπαζογλου

Η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνει ότι, στην προγραμματισμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18-4-2011 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, στο Αγρίνιο, με την παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης, του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Βασίλη Παπάζογλου, για θέματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, προσκεκλημένοι ήταν:
  • Ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ
  • Οι Βουλευτές του Νομού όλων των κομμάτων
  • Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και οι Αντιπεριφερειάρχες Αιτ/νίας
  • Ο Δήμαρχος Αγρινίου
  • Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  • Οι Πρόεδροι των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας

Στην ακόλουθη συνάντηση και ανοιχτή συζήτηση για την ανάπτυξη και λειτουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, είχαν προσκληθεί όλοι οι παραπάνω, καθώς και οι παρακάτω εκπρόσωποι φορέων της περιοχής :
·        Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας
·        Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ-Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας
·        Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου
·        Ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου
·        Ο αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου,  ο οποίος είχε προσκληθεί στην πρώτη συνάντηση με την ιδιότητα του βουλευτή
·        Ο αρχηγός της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης
·        Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου
·        Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Πανεπιστημίου Αγρινίου
·        Οι φοιτητές και τα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας
·        Ο σύλλογος εργαζομένων του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας
Η Διοικούσα Επιτροπή ζήτησε την παρουσία και τη συμμετοχή των πολιτικών και της πολιτικής ηγεσίας της περιοχής καθώς και της τοπικής κοινωνίας, μέσω των εκπροσώπων των φορέων, για την στήριξη της προσπάθειας ανάπτυξης και αυτόνομης οικονομικής και διοικητικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, ιδιαίτερα στα πρώτα δύσκολα βήματά του.

Καθώς ενημερωθήκαμε για δηλώσεις ότι κάποιοι βουλευτές δεν έλαβαν την πρόσκλησή μας, δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι όλες οι προσκλήσεις εστάλησαν με fax στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών και έγινε τηλεφωνική επιβεβαίωση ότι παρελήφθησαν.

Ευχαριστούμε όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας. Καλούμε όλους τους φορείς να στηρίξουν την προσπάθεια ανάπτυξης και λειτουργικής αυτονόμησης του Πανεπιστημίου μας.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας έχει ανάγκη τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και, ως ακαδημαϊκό ίδρυμα, πρέπει να αποτελεί πόλο σύγκλισης, συνεργασίας και διαλόγου των τοπικών παραγόντων και φορέων. Ζητούμε να αφήσουν όλοι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας έξω από το πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων και να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην ανάπτυξή του.