GAIA

GAIA

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΤΥΧΙΩΝ.

Ανδριόπουλος Ιωάννης  M.Sc., Ph. D
Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αγρινίου.
Πρόεδρος Τ.Ο. Αγρινίου Νέας Δημοκρατίας. 




Μόλις (3) τρία εξάμηνα χρειάστηκε η κυβέρνηση του ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ για να αποδιοργανώσει τελείως την Ελλάδα.  Αύξησε πελώρια το εξωτερικό χρέος, με τα δάνεια του ΔΝΤ. Αύξησε την ανεργία, αύξησε την έμμεση φορολογία, που πλήττει κυρίως τους οικονομικά ασθενέστερους καταναλωτές, αύξησε την φορολογία των ιδιωτικών επιχειρήσεων και των εμπόρων, με αποτέλεσμα εκατοντάδες επιχειρήσεις να φεύγουν στο εξωτερικό. Αυξήθηκε ο πληθωρισμός, αυξήθηκε η μετανάστευση στο εξωτερικό Ελλήνων, νέων σε ηλικία και μάλιστα με πανεπιστημιακή παιδεία, αυξήθηκε η εισροή αλλοδαπών μεταναστών στην Ελλάδα, αυξήθηκε η εγκληματικότητα, αυξήθηκε η διαφθορά, αυξήθηκε η λεηλασία της χώρας από εγχώρια και αλλοδαπά τρωκτικά.
Μεγάλη είναι η ευθύνη της παρούσας κυβέρνησης καθώς αυξήθηκε ο φόβος των Ελλήνων για το αύριο της χώρας. Αυξήθηκε η ανευθυνότητα των κυβερνώντων  πολιτικών, οι οποίοι βασικά διαφωνούν γενικά χωρίς λόγο, αλλά ψηφίζουν κάθε κυβερνητικό νομοσχέδιο.
Πέτυχε και αύξησε την αναξιοπιστία μας στο εξωτερικό.  Επενδύσεις δεν γίνονται, ανάπτυξη μηδέν (ούτε πράσινη, ούτε κίτρινη ), η διεθνής μας οικονομική ανταγωνιστικότητα καταβαραθρώθηκε.
Οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή  Ένωση βαρέθηκαν να ακούν υποσχέσεις και να διαπιστώνουν ανικανότητα, φαυλότητα και προχειρότητες, απουσία σχεδίου.  
Ο πρωθυπουργός μας δείχνει να τα έχει χαμένα και περιβάλλεται από μια ομάδα «μικρή  και ευέλικτη», περίπου πενήντα υπουργών, εκ των οποίων ούτε ένας, έτσι για δείγμα, δεν είχε την ευθιξία να πει ότι δεν κάνει για την περίπτωση και να παραιτηθεί.  
Ο τουρισμός και η ναυτιλία είναι οι δύο μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας. Απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους και φέρνουν δισεκατομμύρια σε συνάλλαγμα. Αλήθεια  γιατί κατήργησε το αυτοτελές υπουργείο Τουρισμού και το αυτοτελές υπουργείο Ναυτιλίας;  Μήπως κρύβονταν κάποιες σκοπιμότητες ;
Αφού ισχυρίζεται ότι τον ενδιαφέρει η ανάπτυξη, γιατί οδηγεί και τον κλάδο των Εμπορικών και Οικονομικών Ακολούθων και Συμβούλων σε πλήρη εξαφάνιση στερώντας τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις από ένα χρήσιμο «εργαλείο» έχοντας επιτρέψει να μετατραπούν άξια στελέχη σε υποβαθμισμένους υπαλλήλους τρίτης κατηγορίας ;

Ο πρωθυπουργός μας κατά γενική ομολογία πάρα πολλών πολιτών φαίνεται ότι  δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις δύσκολες συνθήκες, που απαιτεί η εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας.  

Η αποτυχία της παρούσας κυβέρνησης είναι ολική ή μάλλον καθολική.