GAIA

GAIA

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Ομιλία του προέδρου της ΝΟΔΕ Κ. Σύρρου στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.



  Στις εργασίες της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα συμμετείχε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας Κώστας Σύρρος, όπου σε ομιλία του αναφέρθηκε στα σημερινά κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία αλλά και τις πολιτικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας.
   Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ χαρακτήρισε ως κρίσιμες τις στιγμές που περνά η χώρα, ακολουθώντας μια κυβερνητική πολιτική η οποία χαρακτηρίζεται από την αδυναμία επαφής με την ίδια την κοινωνία.
   Ασυνέπεια λόγων και έργων, αναίρεση δεσμεύσεων και υποσχέσεων, εξαπάτηση των Ελλήνων πολιτών και αμέτρητες παλινωδίες σε κρίσιμα και ζωτικά  ζητήματα, είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της εν λόγω κυβερνητικής πολιτικής, η οποία όχι μόνο δε μπορεί να πείσει αλλά ούτε καν να διασφαλίσει στο ελάχιστο το μέλλον της χώρας.
    Η διαχείριση του σοβαρού προβλήματος εντός και εκτός συνόρων από τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της Αντώνη Σαμαρά, απέδειξε πως η πολιτική αντίληψη του ίδιου και της παράταξης δεν αποτελεί απλό διαπραγματευτικό μέσο, αλλά υπεύθυνη στάση απέναντι στους Έλληνες πολίτες. «Η δικαίωση των προτάσεων της ΝΔ είναι θέμα λίγων μηνών, όπου οι θλιβερές πολιτικές φιγούρες της κυβέρνησης θα περάσουν στο παρελθόν, χωρίς κανένα πολιτικό ίχνος αξιοπρέπειας» επεσήμανε ο Κώστας Σύρρος, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα πως «…Αυτοί που μιλούν για πατριωτική συνείδηση δεν έχουν αντιληφθεί τι κρύβει μέσα της η λέξη πατριωτισμός. Κρύβει λεβεντιά, σύγκρουση, αξιοπρέπεια, αγάπη για την πατρίδα. Συστατικά που λείπουν παντελώς από όσους σήμερα κυβερνούν τη χώρα».
   Μιλώντας για τις εσωτερικές διεργασίες της παράταξης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ καταλήγοντας σημείωσε πως «…Έχοντας ως σημαία μας τις θέσεις της ΝΔ και την καθαρή πολιτική ματιά που θέλουμε να  αντιληφθεί η κοινωνία, οφείλουμε να απομονώσουμε ότι έχει προκαλέσει και ότι προκαλεί. Μακριά από παλαιοκομματικές αντιλήψεις που αποτελούν βέβαια μειοψηφίες, αλλά σαν σκιές παρουσιάζονται κατά καιρούς αντιμέτωπες στις νέες αντιλήψεις της κοινωνίας. Οφείλουμε να πείσουμε τη νέα γενιά και να τη βγάλουμε μπροστά στην εθνική προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας».
Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά σημείωσε πως έχει ήδη κτίσει μια σχέση τιμής και πολιτικής αξιοπρέπειας με την ελληνική κοινωνία, δηλώνοντας βέβαιος πως αυτή θα εκφρασθεί ως ψήφος εμπιστοσύνης στις επόμενες εκλογές.