GAIA

GAIA

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Προτεινόμενες παρεμβάσεις για τη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου -Αιτωλικού


Είναι γνωστό ότι σ’ αυτόν τον τόπο, συνήθως, είτε εκτελούνται έργα χωρίς μελέτες, είτε εκπονούνται μελέτες χωρίς να καταλήγουν σε συγκεκριμένα έργα ή δράσεις, αλλά και κάθε φορέας λειτουργεί αυτόνομα παραγνωρίζοντας ότι ίσως κάτι ήδη υπάρχει με συνακόλουθη σπατάλη πόρων.

Η διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου γι’ αυτό αποφάσισε και υλοποίησε μια εργασία που αφορά όλα τα Έργα – Μελέτες – Δράσεις της περιόδου 1981 – 2010, με αξιολόγηση αυτών και προτεινόμενες παρεμβάσεις για το σύνολο του συμπλέγματος Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού.

Με την εργασία αυτή θεωρούμε ότι έχει καταγραφεί και αξιολογηθεί το σύνολο των έργων και δράσεων των τελευταίων 30 χρόνων και δίνονται προτάσεις παρεμβάσεων με προτεραιότητες. Συνεπώς μπορεί να αποτελέσει το εργαλείο για λήψη αποφάσεων για κάθε Δημόσιο φορέα ή την πηγή ενημέρωσης κάθε χρήστη και εραστή της περιοχής.
Όλα τα μέλη της Επιτροπής που υλοποίησε το έργο εργάστηκαν εθελοντικά και αφιλοκερδώς.

Για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων η εργασία της επιτροπής έχει αναρτηθεί στον ιστοχώρο του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου. Επίσης όσοι επιθυμούν μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία του Φορέα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΓΝΟΠΟΥΛΟΣ