GAIA

GAIA

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις "Καψοράχη 2011"

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν και φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΚΑΨΟΡΑΧΗ 2011» που πραγματοποιήθηκαν στο χωριό Καψοράχη Μακρυνείας στις 5,6 και 7 Αυγούστου 2011.Οι τριήμερες εκδηλώσεις άρχισαν στις 5 Αυγούστου με θεατρική παράσταση από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, και συνεχίστηκαν το Σάββατο με ζωντανή λαικο-δημοτική μουσική. Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου, παρέλαση με άλογα καθώς και επίδειξη οδήγησης σε πίστα εμποδίων με αυτοκίνητα 4Χ4 από την λέσχη ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ. Στις φετινές εκδηλώσεις πήρε μέρος ο Ναυτικός όμιλος Αγρινίου με επιδείξεις θαλασσίου σκι και καγιάκ, καθώς και η αερολέσχη Αγρινίου με 3 αεροσκάφη της. Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από το χορευτικό τμήμα του συλλόγου μας και του Π.Ε.Σ.Α.Γαβαλούς.
Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων λειτούργησαν περίπτερα με αγροτικά και παραδοσιακά προϊόντα που παράγονται στο χωριό μας. Επίσης και πραγματοποιήθηκε έκθεση βιβλίου και φωτογραφίας.
Εκατοντάδες συγχωριανοί και φίλοι του χωριού μας  έφτασαν από κάθε γωνιά τις Ελλάδος για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις που επαναλαμβάνονται για πέμπτη χρονιά.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Κος Κώστας Καραγκούνης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγρινίου Νίκος Θεοδωρόπουλος και Βλάσιος Σφυρής, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου την Κα Ευαγγελία Κραβαρίτη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Σιδερίδης, Πρόεδροι των Κοινοτήτων της περιοχής μας καθώς και Πρόεδροι συλλόγων.Ο πρόεδρος του συλλόγου Κος Κώστας Κουμπουλής ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για  την παρουσίαση τους στις  εκδηλώσεις «ΚΑΨΟΡΑΧΗ 2011» οι οποίες ήταν αφιερωμένες στον εθελοντισμό καθώς το 2011 έχει ορισθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση  ως έτος εθελοντισμού, και τόνισε: Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να καλλιεργήσουμε μέσα μας τις αρχές του εθελοντισμού. 
Ο καθένας από μας κρύβει μέσα του έναν εθελοντή αλλά το δεν βαριέσαι και ο εγωισμός δεν μας αφήνει να τον βγάλουμε προς τα έξω.