GAIA

GAIA

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ο Εβδομαδιαίος Επαρχιακός Τύπος χτυπά τις καμπάνες του Εθνικού Συναγερμού

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ Ε.Ι.Ε.Τ. ΠΡΟΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ


H χώρα διέρχεται την πιο δύσκολη περίοδο στο μεταπολιτευτικό πολιτικοοικονομικό σκηνικό, κάτι το οποίο εμείς οι εκδότες και δημοσιογράφοι του εβδομαδιαίου επαρχιακού τύπου βιώνουμε από κοντά μεταφέροντας μέσα απo τις στήλες των εφημερίδων μας τον πόνο και την απόγνωση του μέσου Έλληνα συμπολίτη μας.
Και ο κλάδος του Επαρχιακού Τύπου, πλήττεται βάναυσα από τα μέτρα της κυβέρνησης που δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τις τραγικές συνέπειες της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει.
Καθημερινά νέοι φόροι, νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, σχεδιαζόμενες απολύσεις και νέα καταστροφικά μέτρα που πλήττουν καίρια τον κοινωνικό ιστό και απονευρώνουν την αγορά, είναι η συνταγή της κυβέρνησης που έχει εγκλωβιστεί στη λογική της αύξησης των εσόδων, δίχως να υπολογίζει ότι η διάλυση των νοικοκυριών και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων οδηγεί κατευθείαν στη χρεοκοπία.

Ο αείμνηστος Σπύρος Μελάς είχε πει για τον επαρχιακό τύπο:

«Οι επαρχιακές εφημερίδες είναι τα έμψυχα κωδωνοστάσια της χώρας.
Με χιλιάδες καμπάνες μέσα στα τόξα τους. Μικρές, γλυκόφωνες, βαρύτονες, βουϊστές ή βραχνές.
Καμπάνες για χαρές και πανηγύρια.
Καμπάνες για τα πένθη και τους καημούς μας.
Καμπάνες συναγερμών και αναγκών, κινδύνων, παρακλήσεων, εκκλήσεων, κηρυγμάτων, διαγγελμάτων.
Σήμαντρα πνευματικά όρθρων και μελαγχολικών εσπερινών.
Καμπάνες για όλες τις αλήθειες, για όλες τις πλάνες, για όλους τους Θεούς και όλους τους ανθρώπους…».
Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, αισθανόμαστε την ιερή και πατριωτική υποχρέωση, εμείς οι σύγχρονοι κωδωνοκρούστες του Επαρχιακού Τύπου, να ορθώσουμε το ανάστημα μας απέναντι στην επερχόμενη λαίλαπα των καιρών και να κτυπήσουμε δυνατά τις καμπάνες του συναγερμού και του κινδύνου.
Η Κυβέρνηση πρέπει να λάβει το ηχηρό μήνυμα της δυσαρέσκειας των απλών πολιτών της Ελληνικής Επαρχίας, που το μόνο βήμα που διαθέτουν για να εκφράζουν τους καημούς, τις ανάγκες, τις παρακλήσεις και τις εκκλήσεις τους προς την εξουσία, ήταν είναι και θα είναι οι Επαρχιακές Εφημερίδες. Οι δικές τους τοπικές εφημερίδες.


Η Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου που εκπροσωπεί τον εβδομαδιαίο επαρχιακό τύπο οφείλει σαν πνευματικό σωματείο να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα:

Κύριοι της Κυβέρνησης, σταματήστε ΤΩΡΑ την πολιτική της αφαίμαξης των Ελλήνων πολιτών, που δεν αντέχουν να σηκώσουν άλλα βάρη για λογαριασμό των εγχώριων και ξένων κερδοσκόπων.
Δεν υπάρχει υγιής Πατρίδα δίχως υγιείς πολίτες.
Η φτώχεια και η εξαθλίωση στην οποία μας οδηγείτε και την οποία εσείς εκεί στα υψηλά γραφεία σας δεν έχετε ποτέ βιώσει, δεν είναι συνταγή επιτυχίας για τον απλό έλληνα πολίτη, αλλά το δώρο που ετοιμάζετε για να προσφέρετε απλόχερα στους εντολείς σας.
Προκλητικά και ανερυθρίαστα, συγκαλύψατε όλα τα οικονομικά σκάνδαλα του πολιτικού βίου και πλέον ανενόχλητοι σχεδιάζετε το δικό σας μέλλον και τη δική σας πολιτική επιβίωση αδιαφορώντας για την επιβίωση του ελληνικού νοικοκυριού.

Αλλά και το σύνολο του Πολιτικού κόσμου, πρέπει να λάβει το μήνυμα:
Σταματήστε να παίζετε ευτελή επικοινωνιακά παιχνίδια προς άγραν ψήφων. Η Ελλάς βουλιάζει. Οι πολίτες δεν είναι απλοί αριθμοί στις δημοσκοπήσεις για να προσαρμόζετε τον ξύλινο πολιτικό σας λόγο απευθυνόμενοι στο συναίσθημα και όχι στις πραγματικές ανάγκες μας.
Είναι καιρός να αλλάξουν όλα!
Το μήνυμα μας είναι ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση του πολιτικού κόσμου:
Σταματήστε τον εμπαιγμό, βάλτε φρένο στην κατρακύλα.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να πορευτεί στο μέλλον με εξαθλιωμένους Έλληνες.

Το Δ.Σ. Της Ε.Ι.Ε.Τ.