GAIA

GAIA

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Λαϊκή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο


Σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου, στο πλαίσιο των λαϊκών συνελεύσεων που οργανώνει πανελλαδικά ο ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν μας λυγίζει η ευθύνη μας» , τόνισε ο Δ. Βίτσας

Με κεντρικό ομιλητή τον Γραμματέα της Κ.Π.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η ανοιχτή λαϊκή γενική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου, με την συμμετοχή υποψηφίων βουλευτών, στελεχών, μελών αλλά και νέων ψηφοφόρων του κόμματος.
Ο κ. Βίτσας έκανε εισήγηση παραθέτοντας την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτυχία δημιουργίας κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ ακολούθησαν αρκετές ερωτήσεις για την πορεία του Συνασπισμού και την μετεξέλιξή του σε ενιαίο πολιτικό φορέα μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου.
«Το τελικό αποτέλεσμα μας ξεπέρασε. Ο λαός έκανε βήματα μπροστά, χρειάζεται ένα ακόμη , το πιο αποφασιστικό:  να ψηφίσει κυβέρνηση της αριστεράς. Πρέπει να ολοκληρώσουμε ότι ξεκινήσαμε και μέσα από έναν δύσκολο δρόμο να ξεφύγουμε από το μνημόνιο και την κρίση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας , που στη συνέχεια παρέθεσε τους λόγους, που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ,  δεν κατέστη δυνατή η συγκρότηση κυβέρνησης.
Ειδικότερα κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο για επικοινωνιακά παιχνίδια, συμπληρώνοντας πως υπεύθυνα για το ναυάγιο είναι τα κόμματα που σήμερα κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Φτάσαμε εδώ γιατί δεν προδώσαμε την εντολή του λαού. Ήθελαν με το ζόρι τον ΣΥΡΙΖΑ- Ε.Κ.Μ. σε μια κυβέρνηση για να αποδυναμώσουν τον αγώνα του λαού κατά του μνημονίου», πρόσθεσε ο κ. Βίτσας, επαναλαμβάνοντας και πάλι πως δεν οδήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα στις εκλογές. Τόνισε επίσης πως μετά από αυτή την εξέλιξη ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται μια φοβερή επίθεση από το «σύστημα», υποστηρίζοντας όμως πως έχει ήδη ανοίξει ο δρόμος και για μια κυβέρνηση της Αριστεράς.
Θεώρησε μάλιστα πως το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουνίου  πιθανότατα θα οδηγήσει τα άλλα κόμματα της Αριστεράς σε επανακαθορισμό της στάσης τους.
Παράλληλα κάλεσε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να «ανοίξουν την αγκαλιά τους» σε όσους έρχονται. Η διαδικασία συνεχίστηκε με ερωτήσεις και παρεμβάσεις μελών του κόμματος.