GAIA

GAIA

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

XΡΙΣΤΟΣ ΒΕΡΕΛΗΣ «To Περίστροφο στο Τραπέζι: ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο σφάλμα με Παπανδρέου – Η Δραχμή συνειδητή επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ » (video)




Στις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών και στην προσπάθεια συγκρότησης νέας κυβέρνησης αναφέρθηκε ο Χρίστος Βερελής μιλώντας σε έκτακτη πολιτική εκπομπή της τηλεόρασης του Star.
Για το μήνυμα που εξέπεμψαν οι πολίτες με το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας της 6ης Μαΐου, τόνισε:
«Το μήνυμα που μας έδωσαν οι πολίτες ήταν, βρείτε τα κοινά σημεία για να συνεργαστείτε. Επίσης, είναι ολοφάνερο ότι ψήφισαν δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, άρα, νομίζω ότι η εντολή ήταν σαφέστατη, ότι πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ

Δυστυχώς, παρακολουθήσαμε μια σειρά από ενέργειες από μερίδα πολιτικών αρχηγών που μοναδικό στόχο είχε, την αποκόμιση μικροπολιτικών κερδών. Υπάρχει η πολυτέλεια, αυτή τη στιγμή, να κάνουμε τέτοια μικροκομματικά παιχνίδια;
Ειδικά τώρα που ανοίγει ένας νέος κύκλος στην Ευρώπη δεν πρέπει να μείνουμε απέξω.
Βλέπω ότι πρυτάνευσαν άλλες λογικές μικροκομματικές και πολιτικά παιχνίδια, μια Ελλάδα που έδειξε ένα πρόσωπο επαχθές στο εξωτερικό.
Τουλάχιστον η υπηρεσιακή η Κυβέρνηση που θα προκύψει να κάνει μια γρήγορη έκκληση στην διεθνή κοινότητα να δοθεί στην Ελλάδα ένας χρόνος μέχρι να υπάρξει κυβέρνηση από τις επόμενες εκλογές
Το ΠΑΣΟΚ έκανε μια σοβαρή προσπάθεια να οδηγήσει τα πράγματα σε μια βιώσιμη πολιτική λύση. Δεν έβαλε προαπαιτούμενα ούτε συγκεκριμένους όρους για την συγκρότηση της κυβέρνησης.
Ο κ. Βερελής έθεσε μια σειρά ερωτημάτων στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ : Εάν οι πολίτες αναδείξουν κυβέρνηση πλειοψηφίας τον ΣΥΡΙΖΑ και ως νέα κυβέρνηση ζητήσει από με τους εταίρους –δανειστές την αλλαγή των όρων, και το αίτημα αυτό δεν γίνει αποδεκτό, τι εναλλακτικό σχέδιο έχει για τη χώρα στην περίπτωση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ.
Θα εγκαταλείψουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα γυρίσουμε στην Δραχμή;
Η καταγγελία της σύμβασης που, με μαθηματική ακρίβεια, οδηγεί τη χώρα στη δραχμή – και ο μεγάλος χαμένος θα είναι ο άνεργος, ο χαμηλόμισθος και ο χαμηλοσυνταξιούχος
Οι συμβάσεις που έχουμε μέχρι σήμερα, μας έχουν δώσει στο πρώτο μνημόνιο 100 δις ευρώ, από το δεύτερο μνημόνιο 110 δις ευρώ, από το Target των τραπεζών 130 δις και από το psi 85 δις και αυτά με ένα επιτόκιο 2,3 % επιτόκιο όταν η Ιταλία δανείζεται με 6% επιτόκιο.
Θα καταργήσετε αυτές τις συμβάσεις και που θα βρείτε χρήματα να τα επιστρέψετε πίσω.