GAIA

GAIA

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΤΙΝΑΞΑΝ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ


ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΝΤΑΙ-ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ

Syrian Defense Minister Daoud Rajha

ΣΠΕΥΔΟΥΝ  ΣΤΑ ΜΕΤΩΠΑ

Ο υπουργός άμυνας της Συρίας Νταούντ Ρατζά και διάφοροι ανώτεροι αξιωματούχοι γύρω του μόλις ανατινάχτηκαν από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στο Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας στη Δαμασκό. Οπως μεταδίδει η τηλεόρασή τους στο υπουργείο είχε συνέλθει το ΚΥΣΕΑ και ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνονται και άλλοι υπουργοί του Ασσαντ. 
Οι μάχες στην πρωτεύουσα της χώρας που ξεκίνησαν Κυριακή προς Δευτέρα τώρα διεξάγονται γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο.  Ενεργοποιούνται οι δυνάμεις της Μόσχας στην περιοχή έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο, ενώ συρρέουν δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στον Περσικό Κόλπο.

Νωρίτερα οι ρώσοι δήλωναν ότι απελευθέρωσαν τους κανόνες εμπλοκής των ναυτικών τους δυνάμεων δηλώνοντας ότι δεν θα αφήσουν καμμία δύναμη να αποκλείσει τα παράλια της Συρίας.  Αυτό σημαίνει ότι οι διοικητές των μονάδων ξεκινούν πυρ κατά την κρίση τους.
Η Μόσχα είναι σαφές ότι ανησυχεί για ενδεχόμενο ναυτικό αποκλεισμό της Συρίας από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και με την ανακοίνωση περί “απελευθέρωσης των κανόνων εμπλοκής” αποσκοπεί ακριβώς σε αυτό: Να αναχαιτίσει οποιαδήποτε τέτοια σκέψη. Σε νέες δηλώσεις στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, αξιωματούχος του ρωσικού Ναυτικού δήλωσε ότι “Οι ναυτικές δυνάμεις έχουν ως εντολή να υπερασπίσουν τα εμπορικά πλοία σε περίπτωση που παρακωλυθεί η δραστηριότητά τους και κάθε απόπειρα να μην τους επιτραπεί να ξεφορτώσουν στη Συρία”.
Όπως μεταδίδει το λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο Al Manar, υπέκυψε ο συγγενής(κουνιάδος) του προέδρου Μπασάρ Άσαντ και υφυπουργός Εσωτερικών Ασίφ Σαουκάτ που νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση. Ο τρομοκράτης, κατ’ άλλους σωματοφύλακας του ίδιου του Ασσαντ, κατόρθωσε να διεισδύσει στο κτήριο των υπηρεσιών ασφαλείας, την ώρα που γινόταν συνάντηση των επικεφαλής στους τομείς ασφαλείας της κυβέρνησης μαζύ με άλλους υπουργους !