GAIA

GAIA

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στο Επιμελητήριο


Με περιορισμένη συμμετοχή, με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουνίου στο Αγρίνιο, αλλά με πολύ ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις  για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και  στο εξής, πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας η συνέλευση του κόμματος  παρουσία των βουλευτών Γ. Βαρεμένου και Μ. Τριαναταφύλλου


Στο πλαίσιο της διαδικασίας έγιναν εγγραφές νέων μελών, ενώ ως προς την περιορισμένη προσέλευση, ως βασικές αιτίες αναφέρθηκαν οι καιρικές συνθήκες άλλα και ο περιορισμένος χρόνος που υπήρχε για την κατάλληλη προετοιμασία. 
Πάντως η συζήτηση που έγινε είχε πολύ ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού αρκετά μέλη του κόμματος παρενέβησαν και κατέθεσαν προβληματισμούς για το μέλλον του κόμματος μέσα στο νέο πολιτικό τοπίο, όπως αυτό διαμορφώθηκε από τις εκλογές του Ιουνίου.  Χαρακτηριστικά ο Γραμματέας της Οργάνωσης του Αγρινίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ταφλανίδης , αφού αναφέρθηκε στα συμπεράσματα για το εκλογικό αποτέλεσμα, τόνισε πως από δω και πέρα το κόμμα πρέπει να κινηθεί σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις: την υπεράσπιση των στρωμάτων που χτυπιούνται από την εφαρμοζόμενη πολιτική, την ανάγκη   έκφρασης έμπρακτης αλληλεγγύης, την διεύρυνση του μετώπου της αριστεράς, την ανάπτυξη της κυβερνητικής της προοπτικής και τις συμμαχίες σε επίπεδο Ε.Ε. Συμπλήρωσε ακόμη πως ο ΣΥΡΙΖΑ  απαιτείται να  επαναπροσδιορίσει την σχέση με τον κόσμο και την κοινωνία.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον οργανωτικό μετασχηματισμό του κόμματος και την ενοποίησή του. « Πρέπει να εκφράσουμε αυτόν τον κόσμο που μας στήριξε . Έχουμε το ιδεολογικό πλαίσιο και το πολιτικό σχέδιο μέσα από το πρόγραμμά μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ταφλανίδης , παραθέτοντας στην συνέχεια τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν μέσα από εγγραφές νέων μελών, οργάνωση συνελεύσεων, ίδρυσης οργανώσεων σε πόλεις και χωριά που θα οδηγήσουν στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο και η οποία με την σειρά της θα καθορίσει τα του Ιδρυτικού Συνεδρίου, που θα διεξαχθεί πιθανώς την Άνοιξη του 2013.
«Χρειάζεται ενοποίηση της βάσης μας και πρώτα από όλα πρέπει να γνωριστούμε μεταξύ», μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ταφλανίδης . Ακολούθησε πλήθος παρεμβάσεων , πάνω σε οργανωτικά, πολιτικά, ιδεολογικά ζητήματα, ενώ ιδιαίτερες αναφορές έγιναν στον ρόλο των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το πως θα αντιμετωπιστεί η άνοδος της Χρυσής Αυγής. Η συνέλευση ολοκληρώθηκε με τις παρεμβάσεις των βουλευτών του κόμματος στην Αιτωλοακαρνανία Μαρίας Τριανταφύλλου και Γιώργου Βαρεμένου.
Oι βουλευτές αναφέρθηκαν ιδιαιτέρως στο θετικό εκλογικό αποτέλεσμα,  κάνοντας λόγο για νίκη της αριστεράς , την θετική επιρροή και αποδοχή του, σημειώνοντας πως ο λαός έχει πειστεί πως τα μνημόνια δεν μπορούν να τον βγάλουν από την κρίση.
Επίσης αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στην ανάγκη οργανωτικής ανασυγκρότησης του κόμματος.
απο το agriniopress