GAIA

GAIA

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Μίλησε ο Ζήγρας


Ο εξάδερφος του Άκη Τσοχατζόπουλου Νίκος Ζήγρας ζήτησε μετά από τρεις μήνες κράτηση να δώσει πληροφορίες στην ανάκριση, διεκδικώντας, προφανώς, ευνοϊκή δικαστική μεταχείριση. Ήταν μία κίνηση που εξόργισε τον πρώην υπουργό, ο οποίος κάνει λόγο για «συναλλαγή».
Ο Νίκος Ζήγρας φέρεται να έδωσε πληροφορίες και ονόματα στον ανακριτή που αναμένεται να δώσουν νέα τροπή στην υπόθεση με το μαύρο πολιτικό χρήμα για το οποίο κατηγορείται ο πρώην ισχυρός πολιτικός άνδρας. Ο κ. Ζήγρας παραδέχθηκε ότι ο ίδιος διαχειριζόταν μέσω υπεράκτιων εταιριών χρήμα το οποίο περιέρχετο στην κατοχή του Άκη Τσοχατζόπουλου από μίζες για δημόσιες προμήθειες. Από το 2004 και μετά, τον ρόλο αυτόν ανέλαβε ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης που έχει επίσης προφυλακιστεί.
Ο Νίκος Ζήγρας αναφέρθηκε ακόμη στον ρόλο προσώπων, ήδη γνωστών στην ανάκριση από τις υποθέσεις των TOR M1 και των υποβρυχίων, αλλά και άλλων που δεν έχουν αντιμετωπίσει κατηγορίες. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι έδωσε στοιχεία συγκεκριμένου κρατικού αξιωματούχου, γνωστού στις δικαστικές αρχές, αλλά δεν έχει κληθεί ποτέ. Επίσης εκτίμησε ότι εκτίμησε ότι η κ. Σταμάτη πρέπει να γνώριζε πολλά, γιατί «ο Άκης της έλεγε τα πάντα».
Η απάντηση του Άκη Τσοχατζόπουλου
«Η ανακριτική Αρχή επιχείρησε συστηματικά μέχρι σήμερα συναλλαγή με κάποιους από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η μη προφυλάκισή τους. Η ίδια πρακτική φαίνεται ότι συνεχίζεται και σήμερα, προϊόν της οποίας είναι και όσα ακούγονται απόψε. Καταγγέλλω ως εκ τούτου αυτή την παράνομη και ανήθικη τακτική του ανακριτή που συναλλάσσεται στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας με όσους ενδίδουν στις προτάσεις του».