GAIA

GAIA

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Θεσσαλονίκη: «Φακελάκι» ζήτησε από ξενοδόχο η προϊσταμένη του ΕΟΤ.Συνελήφθη μαζί με συνάδελφό της για απαίτηση ποσού 2500 ευρώ



Θεσσαλονίκη: «Φακελάκι» ζήτησε από ξενοδόχο η προϊσταμένη του ΕΟΤ

Επ’ αυτοφώρω να ζητεί «φακελάκι» 2.500 ευρώ από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην Πιερία συνελήφθη η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας του Ε.Ο.Τ καθώς και συνάδελφός της από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 50χρονη υπάλληλος φέρεται ότι ζήτησε εκβιαστικά από τον ξενοδόχο το παραπάνω χρηματικό ποσό, για να ακυρώσει απόφαση ανάκλησης της άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, που στεγάζεται στο ισόγειο του ξενοδοχείου του.

Στη διάρκεια συνάντησης, που είχε η 50χρονη με τον ξενοδόχο, κατηγορείται ότι του παρέδωσε την απόφαση για την άρση της ανάκλησης, αλλά συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε το «φακελάκι», με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Οπως προέκυψε από την εξέτασή της, τα μισά από τα χρήματα προορίζονταν για την 54χρονη προϊσταμένη της, ενώ παραδέχτηκε ακόμα, ότι και στο παρελθόν είχε εισπράξει και άλλα χρηματικά ποσά, ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο. Στην συνέχεια οι αστυνομικοί συνέλαβαν και την 54χρονη ανώτερη υπάλληλο του ΕΟΤ, ενώ και οι δύο θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για παθητική δωροδοκία, απόπειρα εκβίασης και ηθική αυτουργία κατ’ εξακολούθηση, ενώ οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος συνεχίζουν τις έρευνες για την
εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων δωροδοκίας από τις δύο υπαλλήλους του ΕΟΤ.