GAIA

GAIA

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Το νέο σήμα του ΠΑΣΟΚ - Τα μηνύματα Βενιζέλου στους απόντες


Με φόντο το ανανεωμένο έμβλημα του ΠΑΣΟΚ, έναν πράσινο ήλιο με επτά, αντί για εννέα ακτίνες που εκτείνονται στο χώρο με τρισδιάστατη προοπτική, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσίασε στην χθεσινή εκδήλωση για την 38η επέτειο της ίδρυσης του κόμματος τους επτά άξονες - «ακτίνες» ως «βάση για την ανασύσταση της παράταξης».

Με φόντο το ανανεωμένο έμβλημα του Κινήματος, έναν πράσινο ήλιο με επτά, αντί για εννέα, ακτίνες που εκτείνονται στο χώρο με τρισδιάστατη προοπτική, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσίασε κατά την 38η επέτειο της ίδρυσης της παράταξης, τους επτά άξονες - «ακτίνες» ως «βάση για την ανασύσταση της παράταξης», τόνισε ότι στόχος του είναι να μπορέσει να διαβεβαιώσει και εκείνος τον ελληνικό λαό «ότι αυτό είναι πράγματι το τελευταίο σκληρό και επώδυνο πακέτο μέτρων που πρέπει να είναι εσωτερικά ισορροπημένο και δίκαιο».


Μάλιστα, στην ομιλία του έστειλε και ένα μήνυμα προς όλους εκείνους που έλειπαν από την εκδήλωση λέγοντας πως όσοι είναι στην εκδήλωση είναι η εμπροσθοφυλακή του νέου και όχι τα απομεινάρια του παρελθόντος.

Σημείωσε ότι θέλει να μπορεί να διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό ότι «αυτό το πακέτο δημοσιονομικών μέτρων συνοδεύεται από δυο αντίρροπα πακέτα αναπτυξιακών και κοινωνικών μέτρων που μπορούν να ανασχέσoυν την ύφεση και να οδηγήσουν την ελληνική οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης έστω από το 2014».


Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά και προτείνει ως διαπραγματευτικό πλαίσιο «ένα πακέτο εσωτερικών πρωτοβουλιών που δεν πρέπει να καθυστερήσουν ούτε λεπτό, αλλά και ένα πακέτο άμεσων κινήσεων που πρέπει να κάνουν οι εταίροι μας - στο πλαίσιο της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης, χωρίς την περιβόητη πρόσθετη χρηματοδότηση - προκειμένου να αλλάξουν τα επίπεδα ρευστότητας και κυρίως οι επικοινωνιακές εντυπώσεις που αδικούν και υπονομεύουν την ελληνική προσπάθεια».

Σημείωσε ωστόσο ότι πριν διασφαλιστούν αυτά τα ελάχιστα και θεμελιώδη, «ούτε στην Βουλή μπορούμε να παρουσιάσουμε μια πλήρη γραμμή, ούτε τον ελληνικό λαό να διαβεβαιώσουμε ότι αυτό είναι πράγματι το τελευταίο πακέτο επώδυνων μέτρων και ότι η επάνοδος σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης έρχεται σε ορατό χρόνο».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι γνωρίζει πως όσα λέει σήμερα τελούν υπό την κρίση δύσκολων αποφάσεων «που καλούμαστε να πάρουμε τις επόμενες ημέρες», ενώ χαρακτήρισε «παράδοξο», όσο το ΠΑΣΟΚ σήκωνε το βάρος της διαχείρισης της κρίσης μόνο του, να του ασκούν κριτική «αριστεροί και δεξιοί όλων των αποχρώσεων και βέβαια οι σημερινοί μας εταίροι» και τώρα «να υφίσταται κριτική από τα «δεξιά», επειδή, μεταξύ άλλων, «θεωρούμε υποχρέωσή μας να λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό».

«Αντί να λειτουργούν κάποιοι ως όψιμοι κεκράκτες της Ευρωπαϊκής νομιμοφροσύνης, ας προσέχουν περισσότερο τις προτάσεις μας για την Εθνική στρατηγική και τους άξονες αυτής της φάσης της διαπραγμάτευσης», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Μόλις ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Βενιζέλος μπήκε στο χώρο της εκδήλωσης ο Γιώργος Παπανδρέου. Οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να χειροκροτούν και ο κ. Βενιζέλος σταμάτησε για λίγο την ομιλία του. 

Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει η Ιπποκράτους είναι το γεγονός ότι απέστειλε πρόσκληση σε όλα τα στελέχη της παράταξης, από τα παλαιότερα έως τα νεώτερα, από τα ιδρυτικά και ιστορικά έως τα στελέχη που συνέβαλαν στην προσπάθεια του κόμματος, είτε ως βουλευτές είτε μέσα από τα όργανά του. Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, τις τελευταίες ημέρες ο κ. Βενιζέλος είχε προσωπική επικοινωνία με την πλειοψηφία αυτών των στελεχών, προκειμένου να τους προσκαλέσει στη σημερινή εκδήλωση.

ΦΩΤΟ eurokinissiΦΩΤΟ eurokinissi
 
 
Με δήλωσή του, και κατόπιν επικοινωνίας του με τον κ. Βενιζέλο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έκανε γνωστό ότι δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί στην εκδήλωση, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του, εκτός Αθηνών.
 
Από την εκδήλωση απουσίαζε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς, όπως έλεγαν συνεργάτες του, έχει κάποια υποχρέωση που δεν του επιτρέπει να παραστεί.