GAIA

GAIA

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η




Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να πάρουν μέρος στην 24ωρη Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία την ΤΕΤΑΡΤΗ 26 Σεπτέμβρη 2012 ενάντια στα νέα μέτρα της συγκυβέρνησης Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και των μονοπωλίων.
Τα δάνεια , τα μνημόνια , οι αντεργατικοί νόμοι και οι συμφωνίες με την Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις της είναι μέτρα  που βγάζουν πιο ισχυρό το κεφάλαιο .

Αυτοί που μας οδήγησαν στην κρίση, όλα τα προηγούμενα χρόνια  συσσώρευαν τεράστια πλούτη  και υπερκέρδη σε βάρος των εργαζομένων και τώρα θέλουν να τα διαφυλάξουν και να τ’ αυξήσουν .
Η κυβέρνηση με πρόσχημα τα ελλείμματα και τις δανειακές συμβάσεις :
- Ξεπουλάει ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία , ακόμα και νησιά, προχωράει σε μαζικές  απολύσεις στο δημόσιο τομέα, κόβει μισθούς , συντάξεις , επιδόματα, διαλύει τη δημόσια υγεία και παιδεία για να αλωνίζουν οι επιχειρηματίες του χώρου, καταργεί κάθε  οργανισμό κοινωνικής πρόνοιας και παροχής.
- Μεθοδεύει την κατάργηση του 8ωρου- 40ωρου - 5ήμερου και επιχειρεί την καθιέρωση δουλειάς 13 ώρες την ημέρα και 78 ώρες την εβδομάδα, δηλαδή δουλειά  ήλιο με ήλιο.
- Καταργεί την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις κλαδικές συμβάσεις για να μειώσουν το εργασιακό κόστος των εργοδοτών, αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια .
Συνάδελφοι, - σες , τα μέτρα και η πολιτική αυτή δεν παίρνουν μπαλώματα μέσα από «επαναδιαπραγματεύσεις,», «επιμηκύνσεις», «επαναπροσδιορισμούς» κ.α. , είναι πολιτική και μέτρα που προβλέπονται  στις συνθήκες της Ε.Ε. ( Μάαστριχτ, Λισαβόνας  κ.λ.π )που έγιναν  για τα συμφέροντα  του κεφαλαίου . Γι’ αυτό πρέπει  αγωνιστικά, ταξικά να βροντοφωνάξουμε :
ΤΕΡΜΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Όχι άλλες θυσίες για τους καπιταλιστές και το σύστημά τους . Απορρίπτουμε τα μέτρα και τα μνημόνια, δεν οδηγούν στην έξοδο από την κρίση, αλλά σε βαθιά φτώχια και δυστυχία για το λαό. Ήδη η επίσημη ανεργία είναι στο 25% , ενώ η μαύρη εργασία οργιάζει.
ΟΛΟΙ στην Απεργιακή Συγκέντρωση με το ΠΑΜΕ να διεκδικήσουμε :
-               Κατάργηση των μνημονίων , των δανειακών συμβάσεων και όλων των αντεργατικών νόμων, που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους.
-               Μονομερή διαγραφή του χρέους , αποδέσμευση από την Ε.Ε.
Αγωνιζόμαστε  για άλλο δρόμο ανάπτυξης  προς όφελος των εργαζομένων , για άλλη εξουσία με την εργατική τάξη και τους συμμάχους της  στο τιμόνι , με τα μεγάλα μέσα παραγωγής στα χέρια μας κι όχι στους καπιταλιστές.
Δυναμώστε τα σωματεία, δραστηριοποιηθείτε στους χώρους  δουλειάς, στις γειτονιές , στα χωριά, δεν χωράει κανένας δισταγμός, σπάστε το φόβο και την τρομοκρατία, απομονώστε τους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς  συνδικαλιστές.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΤΕΤΑΡΤΗ 26/9/2012  ΩΡΑ 10,30 το πρωί στην πλατεία Δημοκρατίας.

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.