GAIA

GAIA

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Σύσκεψη για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος στο Αγρίνιο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος στο δημαρχείο του Αγρινίου. Πλήρης η αντίθεση σε πιθανό κλείσιμο – συγχώνευση, ενώ θα επιδιωχθεί άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας. Θέλουμε ισχυρό ΑΕΙ και ΤΕΙ, τόνισε ο δήμαρχος

Την πλήρη αντίθεση τους απέναντι σε οποιαδήποτε προοπτική κλεισίματος ή συγχώνευση του Πανεπιστήμιου Δυτικής Ελλάδας, εξέφρασαν οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη για το θέμα, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο γραφείο του δημάρχου Αγρινίου.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τον δήμαρχο Αγρινίου Π. Μοσχολιό, οι βουλευτές Μαρία Τριανταφύλλου και Θάνος Μωραΐτης, ο πρόεδρος της Δ.Ε. του Πανεπιστημίου κ.Σερπάνος, με τα μέλη Γ. Βαϊνάς και Κ. Πιστιόλας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τσιχριτζής, ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Κ. Ρόκος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Αγρίνιου Νίκος Καζαντζής, ο αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας Β. Αντωνόπουλος.
Αυτό που τονίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης είναι πως σύσσωμη η τοπική κοινωνία και οι εκπρόσωποι της πρέπει να σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε επιχειρούμενη κατάργηση ή συγχώνευση και παράλληλα να επιταχυνθεί ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του Ιδρύματος, για τον οποίο έκανε αναλυτική ενημέρωση ο κ. Σερπάνος.
Ο δήμαρχος Αγρινίου σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων τόνισε πως έχει μιλήσει με όλους τους βουλευτές και η στάση όλων είναι κοινή, ενώ απ’όλους τονίστηκε πως το πρώτο  που θα επιδιωχθεί , θα είναι  συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, ώστε να υπάρξει από πρώτο χέρι ενημέρωση για τις πραγματικές προθέσεις του Υπουργείου, σχετικά με το περιβόητο σχέδιο «Αθηνα»