GAIA

GAIA

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΟΣΕ βρήκε γιατί δεν περνάει το τρένο στο νομό!




Κωμωδία:Έγγραφο του οργανισμού σε τεχνικές υπηρεσίες να ξηλώσουν δρόμους  γιατί εμποδίζουν τη διέλευση!
Πριν λίγες μέρες έφτασε έγγραφο στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Αγρινίου- και όχι μόνο- σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr, που ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάει να ξηλωθούν οι δρόμοι που περνάνε εδώ και δεκαετίες πάνω σε απαλλοτριωμένες εκτάσεις στις οποίες υποτίθεται ότι έπρεπε να περνάει τρένο! Το έγγραφο αρχικά προκάλεσε θυμηδία καθώς ζητούσε μέχρι τις 30/9(!) για παράδειγμα να έχει ξηλωθεί ο δρόμος του Δοκιμίου γιατί ο ΟΣΕ έχει την πληροφορία ότι από κει περνάει το τρένο της ανάπτυξης. Στη συνέχεια οι άνθρωποι των τεχνικών υπηρεσιών πήραν τηλέφωνο στον ΟΣΕ και διαπίστωσαν ότι το έγγραφο έχει σταλεί στα  σοβαρά.



Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όταν ειπώθηκε από την πλευρά των τεχνικών υπηρεσιών ότι εδώ και δεκαετίας δεν περνάει τρένο στην περιοχή η απάντηση ήταν «ναι αλλά περνούσε παλιότερα»! Όταν συγκεκριμένο επιστημονικό στέλεχος ανέφερε ότι είναι στις υπηρεσίες από το 1995 και κανείς στο δήμο δεν θυμάται να υπάρχει τρένο ο άνθρωπος του ΟΔΕ, ούτε λόγο ούτε πολύ, εξήγησε ότι είναι τέτοιες οι εποχές που ο ΟΣΕ πρέπει να δει την περιουσία του κλπ,κλπ. Δηλαδή τώρα που τέλειωσε το πάρτυ να μαζευόμαστε σιγά-σιγά. Και σαν να μην έφτανε που ο νομός έχει αφεθεί χωρίς σιδηρόδρομο, σαν κάποιο τριτοκοσμικό μέρος, τώρα ζητάει ο οργανισμός τα σπασμένα με σαφή ορισμό στο έγγραφο:»Εμποδίζεται η διέλευση του τρένου»!
Σε κάθε περίπτωση αναμένεται επίσημη έγγραφη απάντηση, τουλάχιστον από το δήμο Αγρινίου, την πόλη που θα έπρεπε εκείνη να εγκαλεί τον ΟΣΕ των χιλίων προβλημάτων και ελλειμμάτων για εγκατάλειψη και απαξίωση για δεκαετίες ολόκληρων περιοχών. Πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυτό είναι κάτι που είχε επιχειρηθεί και στο παρελθόν με σκοπό ουσιαστικά ο καλός οργανισμός να πουλήσει τη γραμμή του. Να εισπράξει δηλαδή απαλλοτριώσεις για δρόμους παρεμβάσεις κλπ, όχι μόνο χωρίς να λύσει τις εκατομμύρια καταπατήσεις στο δίκτυό του από «αγνώστους», αλλά ακόμα και σε μέρη που το τρένο δεν σφύριξε ποτέ. Μάλλον τώρα είναι μεγάλη η ανάγκη για εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας, διότι πριν το χρήμα έρεε άφθονο και δεν υπήρχε λόγος να την χρησιμοποιήσει κανείς…
Γ.Σ. (agrinionews.gr,)