GAIA

GAIA

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Τα τσακάλια της συγκυβέρνησης τα βρήκαν μπαστούνια με τις μαϊμού συντάξεις και βάζουν την "Αριάδνη" να ξεμπλέξει το μίτο




Στην Ελληνική μυθολογία, η Αριάδνη ήταν κόρη του βασιλιά Μίνωα της Κρήτης και της Πασιφάης. Το όνομά της συνδέεται ιδιαίτερα με τον μύθο του Θησέα, αλλά και το Μινώταυρο, όσο και με το θεό Διόνυσο.

Στη σύγχρονη Ελληνική πολιτεία η "Αριάδνη" είναι για την ώρα μια φαεινή ιδέα του υπουργού εργασίας Γιάννη Βρούτση και προορίζεται να γίνει ένα σύστημα που θα ξεδιαλύνει το μίτο  των μαϊμού συντάξεων και θα βοηθήσει τους ανίκανους να βγουν απ' το λαβύρινθο!
Βέβαια όλοι θέλουμε να πιαστούν οι κατεργάρηδες και να τιμωρηθούν.
Επίσης κάθε πρωί σχεδόν ο διοικητής του ΙΚΑ,Ροβέρτος Σπυρόπουλος,στη γυροβολιά που κάνει στα κανάλια μιλάει με περηφάνεια για την εξελιγμένη μηχανοργάνωση που διαθέτει το ασφαλιστικό ταμείο.Τώρα τι σύστημα είναι αυτό που δεν μπορεί να συνδεθεί με τα ληξιαρχεία δεν το καταλαβαίνουμε.

Αφού λοιπόν  τα βρήκαν μπαστούνια αμφότεροι,σηκώνουν ψηλά τα χέρια πετώντας την καυτή πατάτα στους συμβολαιογράφους ,χαρατσόνωντας όποιον σκέφτεται να παντρευτεί,να χωρίσει ή να... πεθάνει!

Και καλά ρε μάγκες από το 2013 θα τους πιάνετε,αν όπως λέτε αποδώσει το σύστημα "Αριάδνη"!με τους παλιούς τι θα γίνει;ό,τι έφαγαν καλώς το έφαγαν;

Διαβάστε στο σχετικό ρεπορτάζ τι σκέφτηκαν οι άνθρωποι:

Tο πλαίσιο "επιχείρησης" με την επωνυμία "Αριάδνη" αναμένεται να ανακοινωθεί την Πέμπτη από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από το νέο έτος με στόχο τον περιορισμό καταβολής επιδομάτων και συντάξεων σε μη δικαιούχους.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα επιστρατεύσει και τους συμβολαιογράφους προκειμένου να ελεγχθεί η  παραβατικότητα στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που στοιχίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα δίνει τη δυνατότητα στα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για οποιαδήποτε αλλαγή στην οικογενειακή κατάσταση ή στα δημογραφικά δεδομένα των ασφαλισμένων καθώς θα απαιτείται μία συμβολαιογραφική πράξη, η οποία θα φτάνει σε όλα τα ταμεία.

Ειδικότερα, σε περιπτώσεις γάμου, διαζυγίου, θανάτου και συμφώνου συμβίωσης θα απαιτείται συμβολαιογραφική πράξη, την οποία θα πληρώνει ο ασφαλισμένος και στη συνέχεια θα παίρνει τα χρήματα από τα ταμεία.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να γίνουν διασταυρώσεις σε περιπτώσεις συντάξεων που λαμβάνουν άγαμες θυγατέρες, συντάξεις χηρείας και οικογενειακά επιδόματα.

Να σημειωθεί ότι κύριος στόχος του μέτρου αυτού είναι ο έλεγχος των άγαμων θυγατέρων και οι συντάξεις χηρείας οι οποίες δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να ελεγχθούν.

Η επιλογή των συμβολαιογράφων στηρίζεται στο γεγονός ότι έχουν τη σφραγίδα του κράτους και πρόσβαση στα ηλεκτρονικά συστήματα για να περνάνε οποιεσδήποτε μεταβολές.

Έτσι με τη συμμετοχή των συμβολαιογράφων στην προσπάθεια πάταξης της παραβατικότητας, τα ασφαλιστικά ταμεία θα ενημερώνονται το πολύ σε 24 ώρες για οποιαδήποτε αλλαγή.

Εφόσον ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου αυτού δεν θα υπάρξει ξανά απογραφή από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Να σημειωθεί ότι το κόστος της συμβολαιογραφικής πράξης υπολογίζεται ότι θα κυμαίνεται από 40 - 60 ευρώ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr