GAIA

GAIA

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΟΔΗΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ! Φοιτητές ΜΗ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ


ΙΝΚΑ ΔΤ 359 Τρίτη 02.10.12

ΟΔΗΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ!
Φοιτητές ΜΗ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ
Ενημερωθήκαμε ότι, από τις 24 Σεπτεμβρίου θα υποβάλλονται ηλεκτρονικές αιτήσεις έκδοσης για νέες φοιτητικές ταυτότητες όπου θα αναγράφονται «προαιρετικά» προσωπικά δεδομένα υγείας όπως:
(α) αναγραφή πιθανών αλλεργιών, και
(β) δήλωση και ως δωρητή οργάνων. 
Η δήλωση «δωρητής οργάνων» εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ζωή των φοιτητών.
Η εποχή της αθωότητας ατυχώς έχει παρέλθει, τα κυκλώματα εμπορίας οργάνων είναι πανίσχυρα, με οργάνωση για πρόσβαση στους κρατικούς μηχανισμούς και στις βάσεις πληροφοριών με τα προσωπικά στοιχεία.
Για περισσότερες πληροφορίες http://tinyurl.com/d4qt6my στη σχετική διακήρυξη του ΙΝΚΑ.
Επειδή οι νέοι μας φυσιολογικά διέπονται από ανθρωπιστικά αισθήματα, πιθανόν να δηλώσουν και ως δωρητές οργάνων χωρίς συλλογισμό.
Οι συγγενείς και φίλοι των φοιτητών που ξέρουν τις συναρτήσεις αυτές, σε περίπτωση -ο μη γένοιτο- ατυχήματος να το δηλώσουν επιπλέον και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο φοιτητής δεν είναι δωρητής οργάνων.
Η παρουσία bar code είναι πολύ ύποπτη και αποτελεί στοιχείο προς εξερεύνηση, επίσης το κοστολόγιο αυτής της κάρτας φτάνει το ένα εκατομμύριο ευρώ!
Τη στιγμή που κυβερνητική διοίκηση μειώνει τα κονδύλια για την παιδεία, τους μισθούς των καθηγητών αλλά και πολλοί από αυτούς είναι απλήρωτοι, διαθέτουν εκατομμύρια για να κάνουν κάρτες για «φοιτητική ταυτότητα».