GAIA

GAIA

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΑΓΩΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


Παρουσία δεκάδων εργαζόμενων του δήμου Αγρινίου που κινδυνεύουν να ενταχτούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, πραγματοποιείται από τις 7:00 το απόγευμα η έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ζητούμενο η έκδοση ψηφίσματος κατά της διαθεσιμότητας- απολύσεων
Η συνεδρίαση που αφορά αποκλειστικά στο θέμα των εργαζομένων ξεκίνησε με την εισήγηση του δημάρχου Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού, που αφού αναφέρθηκε γενικά στα όσα προβλέπει το νέο μνημόνιο, επισήμανε πως πρόκειται για άδικη και ανορθολογική απόφαση που βάζει όλους τους δήμους στο ίδιο τσουβάλι και ουσιαστικά επιβραβεύει όλους όσους τα προηγούμενα χρόνια προχωρούσαν σε αθρόες προσλήψεις.
Στην συνέχεια επικροτώντας το δήμο Αγρινίου τόνισε πως υπήρξε πάντα σύνεση στο τομέα των προσλήψεων , δυστυχώς όμως αυτό δεν λαμβάνεται υπ΄ όψιν, όπως επίσης δεν λαμβάνονται υπ΄όψιν οι ιδιαιτερότητες του δήμου.  Συμπλήρωσε ακόμη πως το νέο μνημόνιο είναι γραμμένο στο πόδι και κάλεσε όλους τους δημοτικούς συμβούλους μαζί με τους εργαζομένους να εναντιωθούν στα όσα προβλέπονται για την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.
Ακολούθησε η παρέμβαση του γραμματέα του συλλόγου των εργαζομένων στο δήμο κ.Κουζέλη, για να ακολουθήσει η παρέμβαση του νομικού συμβούλου των εργαζομένων κ.Καραμπούλια, που περιέγραψε το νομικό πλαίσιο σχετικά με το καθεστώς της διαθεσιμότητας, καλώντας  με την σειρά του το δημοτικό συμβούλιο να πάρει την απόφαση εκείνη που θα προτρέψει τον δήμαρχο να μην στείλει οποιαδήποτε λίστα, αλλά και να μην υπογράψει καμία διαπιστωτική πράξη.
Ακολούθησε η παρέμβαση του κ. Καζαντζή που επέκρινε όσους προσέλαβαν τους συγκεκριμένους υπαλλήλους υποσχόμενοι εργασιακή ασφάλεια και εξέφρασε την συμπαράσταση της μείζονος αντιπολίτευσης στους εργαζομένους. Επέμεινε όμως  στο να γνωστοποιηθεί και στην παράταξη η λίστα με τους εργαζομένους που κινδυνεύουν.
Με την σειρά του ο κ. Νικάκης της Λ.Α.Σ., έκανε λόγο για πομπό μαζικών απολύσεων τονίζοντας πως η παράταξή του επιβεβαιώνεται. "Στηρίζουμε τους εργαζομένους, καμιά λίστα να μην δοθεί, καμία πράξη να μην υπογραφεί , να μην καταργηθούν οργανικές θέσεις και να παραμείνουν όλοι οι εργαζόμενοι."
Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Δ. Σταμάτης έκανε λόγο για "βάρβαρο διαίρει και βασίλευε", καλώντας το δημοτικό συμβούλιο να πρωτοτυπήσει πανελλαδικά, υποβάλλοντας την παραίτησή του.
Η συνεδρίαση συνεχίζεται με παρεμβάσεις συμβούλων