GAIA

GAIA

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

23 Αγρινιώτες στο ΣτΕ κατά της ανάπλασης του πάρκου



Πολίτες του Αγρινίου, κυρίως μέλη της Κίνησης Πολιτών που αντιδρά στο έργο, προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της ανάπλασης του πάρκου, υλοποιώντας μια εκφρασμένη πρόθεση τους καταθέτοντας την αίτηση αναστολής και ακύρωσης.
Το ΣτE ,όπως προβλέπεται σε αυτές τι περιπτώσεις ,αποφάσισε την προσωρινή αναστολή των έργων τα οποία επρόκειτο να ξεκινήσουν στο
προσεχές διάστημα μιας και έχει γίνει ήδη η δημοπράτηση. Από τις πληροφορίες του agrinionews.gr η εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ προγραμματίζεται για τις 29 Μαΐου, ωστόσο πιθανότατα εντός Φεβρουαρίου θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα των 23 πολιτών οπότε και θα αποφασιστεί αν το πάγωμα της διαδικασίας θα διατηρηθεί μέχρι τις 29 Μαΐου ή θα επιτραπεί νωρίτερα η έναρξη των εργασιών η οποία εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου. Ουσιαστικά επιχειρείται η εμπλοκή στο έργο της ανάπλασης του πάρκου όταν η συντριπτική πλειοψηφία  των δημοτών του Αγρινίου θεωρεί πως η εικόνα του πρέπει να αλλάξει και η δεδομένη συγκυρία ,με τους πόρους που έχουν εξευρεθεί αποκλειστικά  για το σκοπό αυτό, είναι η καταλληλότερη και ίσως η τελευταία ευκαιρία.
Οι 23 πολίτες που προσέφυγαν είναι οι Βασ. Αλεξανδροπούλου,  Παρ.Ασημάκη, Ιωάν. Ασημάκης,Τηλ. Αυδής, Ειρήνη Γεωργίου, Ελένη Γράβαλου, Ελένη Θεοδωροπούλου, Βασιλική Καμποσιώρα, Βασίλης Κολοβός,Χαράλαμπος Κουθούρης,  Μαρία Καμποσιώρα, Κων/να  Καμποσιώρα, Δημ. Λυμπουρίδης, Νεκταρία Νάκα, Χρ. Παπαγεωργίου ,Βασίλης Πεσίνης, Ευθ. Παλιούρας, Ζαχ. Σκορδόπουλος, Βασίλης Στύλιου, Γαρυφαλιά Τσάκου,Γερ, Τσιρώνης, Ιωάννης Χατζής και Νικολετα Ψαρά.