GAIA

GAIA

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Καπνός χύμα Αιτωλοακαρνανίας...


Θες τσιγάρο; Φτιάξε το μόνος σου
Μέχρι πέρυσι, χύμα τσιγάρα με ντόπιο καπνό έβρισκες κυρίως στο Αγρίνιο και στην Ξάνθη. Στη Μεσσηνία και στο Ηράκλειο οι περιπτεράδες πουλούσαν χύμα ελληνικά τσιγάρα, είκοσι λεπτά το ένα.  Αλλά τώρα, χύμα τσιγάρα υπάρχουν και στην Αθήνα. Και όχι μόνο στα περίπτερα γύρω από την Ομόνοια. Γιατί τα φθηνότερα χύμα τσιγάρα είναι αυτά που φτιάχνει κανείς μόνος του, με λαθραίο καπνό που διακινείται μέσω αγγελιών και μηχανήματα γεμίσματος τσιγάρων. Μπορεί να είναι παράνομο, αλλά η κατανάλωσή τους όλο και αυξάνεται: τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, η έρευνα της εταιρείας Nielsen κατέληξε πως 15,7% των τσιγάρων στη χώρα μας είναι παράνομα. Δηλαδή, σχεδόν ένα στα επτά τσιγάρα που καπνίζουν οι Ελληνες!
Μάλιστα υπάρχει  και ελληνικό e-shop για όποιον θέλει να αγοράσει  μηχανές γεμίσματος των τσιγάρων με καπνό, αλλά και ιστοσελίδες όπου πωλείται  «καπνός χύμα».
«Περιοχή Αμπελόκηποι: Καπνός προς πώληση από το Ξηρόμερο Aιτωλοακαρνανίας 35 ευρώ το κιλό. 698…», «Περιοχή Αγία Παρασκευή: Καπνός χύμα βιολογικός χωρίς χημικά, αποστολή σε όλη την Ελλάδα. 200 γρ. 15 ευρώ και 500 γρ. 30 ευρώ. Αποστολή με courier. 694…» είναι μερικές από τις αγγελίες.
Πηγή:Καθημερινή της Κυριακής.
enikos.gr