GAIA

GAIA

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Καταγγελία Β’ ΕΛΜΕ για την αργία εκπαιδευτικού



“Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ καταγγέλλει και καταδικάζει ομόφωνα την αυταρχικότητα του νόμου που τιμωρεί σκληρά το συνάδελφο πριν καν εκδικαστεί οριστικά η υπόθεση του καταργώντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο τεκμήριο της αθωότητας”
αναφέρει το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ. Αφορμή της ακόλουθης ανακοίνωσης η διάθεση σε αργία εκπαιδευτικού της περιοχής. Κατακρίνει την “γκύκλιο του υπουργείου παιδείας με αριθμό Φ 277 / 412 / 144706 / Δ2 /19-11-2012ως νομικά και πολιτικά απαράδεκτη αφού με αυτή γίνεται απόπειρα κατάλυσης κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμότητας στη διοίκηση της εκπαίδευσης, καθώς στην ουσία επιχειρείται η στέρηση του πολίτη – εκπαιδευτικού από το φυσικό του δικαστή”. “Το πρώτο θύμα στη περιοχή μας είναι ο συνάδελφος Κώστας Κορδάτος ο οποίος με μια απλή διαπιστωτική πράξη τέθηκε ήδη σε αργία και περικοπή μισθού παρά το γεγονός ότι η υπόθεση του ακόμη εκκρεμεί” αναφέρει.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στις29 Νοέμβρη 2012είχε καταγγείλει την εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας με αριθμό Φ 277 / 412 / 144706 / Δ2 /19-11-2012ως νομικά και πολιτικά απαράδεκτη αφού με αυτή γίνεται απόπειρα κατάλυσης κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμότητας στη διοίκηση της εκπαίδευσης, καθώς στην ουσία επιχειρείται η στέρηση του πολίτη – εκπαιδευτικού από το φυσικό του δικαστή.
Υπενθυμίζουμε ότι με την προαναφερόμενη εγκύκλιο ζητούνταν η βεβιασμένη αποστολή «εντός της σήμερον» μιας λίστας «προγραφών» με ονόματα εκπαιδευτικών, οι οποίοι χωρίς άλλη περαιτέρω διαδικασία – πέραν της αναφερόμενης στην εγκύκλιο «διαπιστωτικής πράξης του οικείου οργάνου» – θα τίθενται αμέσως σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας. Και το σημαντικότερο είναι ότι στους εκπαιδευτικούς αυτούς δεν θα περιλαμβάνονται μόνο εκείνοι, στους οποίους έχουν επιβληθεί ποινές οριστικής ή προσωρινής παύσης, αλλά κι εκείνοι των οποίων οι υποθέσεις εκκρεμούν.
Δυστυχώς, παρά τις αντιδράσεις μας, το Υπουργείο προχώρησε ταχύτατα στην υλοποίηση αυτής της απόφασης. Το πρώτο θύμα στη περιοχή μας είναι ο συνάδελφος Κώστας Κορδάτος ο οποίος με μια απλή διαπιστωτική πράξη τέθηκε ήδη σε αργία και περικοπή μισθού παρά το γεγονός ότι η υπόθεση του ακόμη εκκρεμεί.
Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ καταγγέλλει και καταδικάζει ομόφωνα την αυταρχικότητα του νόμου που τιμωρεί σκληρά το συνάδελφο πριν καν εκδικαστεί οριστικά η υπόθεση του καταργώντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο τεκμήριο της αθωότητας.
Η αδυναμία της πολιτείας και της δικαστικής εξουσίας να εκπληρώσουν με συνέπεια και εγκαίρως τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες δεν μπορεί να αποτελεί το άλλοθι για κανενός είδους αυταρχισμό.
Πιστεύουμε ότι σύσσωμη η Εκπ/κη Κοινότητα πρέπει να αντιδράσει δυναμικά απέναντι σε τέτοιες πρακτικές που αποβλέπουν, μαζί με μια σειρά άλλων μέτρων, στον εκφοβισμό και την καθυπόταξη των εκπαιδευτικών.
Καλούμε την ΟΛΜΕ να αντιταχθεί με κάθε μέσο στην υλοποίηση αυτής της απόφασης στηρίζοντας τόσο ηθικά όσο και νομικά τον συνάδελφο μας.
Μην ξεχνάμε ότι στη θέση του μπορεί «δια ασήμαντον αφορμήν» να βρεθεί ο καθένας από μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
                         Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γεν. Γραμματέας
            Γιώργος Καραμητσόπουλος                                                Γιώργος Μπέστιας