GAIA

GAIA

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ανακοινώσεις των Αστυνομικών της Ακαρνανίας



Με αφορμή τα ανησυχητικά γεγονότα που θορύβησαν το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και γενικότερα την κοινή γνώμη, η  τοπική Ένωσή δηλώνει ότι, σέβεται απολύτως την Ελληνική Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της
Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης  μετέβηκε στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να ακούσει την άποψη του μέλους μας για όσα έχει κατηγορηθεί. Ο ίδιος δηλώνει «αθώος».

"Κάθε άνθρωπος δικαιούται το τεκμήριο της αθωότητας, μέχρι την νόμιμη απόδειξη της ενοχής του. Βεβαίως και εκείνος που έχει την ιδιότητα του αστυνομικού έχει το δικαίωμα να του αναγνωρίζεται το τεκμήριο της αθωότητας.

Καλούμε τα μέλη μας στα πλαίσια του σεβασμού της παραπάνω αρχής (τεκμηρίου της αθωότητας) να δείξουν την οφειλόμενη υπηρεσιακή ανωτερότητα μέχρις ότου τελεσιδίκως διαλευκανθεί η ουσία της υποθέσεως, συνεχίζοντας την προσπάθεια μας για καταπολέμηση της παρανομίας και της διαφθοράς.", αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση της Ένωσης, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα είδε το φως της δημοσιότητας και άλλη ανακοίνωση την οποία υπογράφουν "μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας" όπου αναφέρεται:

"Στον δοκιμαζόμενο Έλληνα πολίτη από την οικονομική κρίση και τα προβλήματα που του επιφέρει στην καθημερινότητά του και την επιβίωσή του δεν μπορούμε να του προσθέσουμε και προβλήματα ασφαλείας του από την κρίση στον θεσμό της Αστυνομίας που έχουν προκαλέσει κάποιοι από τις υπερβολικές τους κρίσεις και επικρίσεις ή κάποιοι άλλοι από την σιωπή τους.

Η Αστυνομία κάνει το καθήκον της και η ελληνική δικαιοσύνη είναι η μόνη που θα κρίνει αθώους ή ενόχους.

Οι Έλληνες αστυνομικοί συνεχίζουν να δουλεύουν με μοναδικό σκοπό την ασφάλεια του πολίτη κάτω από οικονομικές δυσκολίες που περνούν όλοι οι εργαζόμενοι στη χώρα."