GAIA

GAIA

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Το αδιαχώρητο στην κοπή πίτας του Συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Μεσολογγίου


            Πλήθος εκπαιδευτικών έλαβε μέρος στην εκδήλωση για την κοπή πίτας του Συλλόγου, τόσο που η αίθουσα του Ραδιομεγάρου γέμισε ασφυκτικά.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν  οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπ/σης Αιτωλ/νίας  κ. Μπαρμπετάκης Αντώνιος  και Παλαιολόγος Ιάκωβος, οι Σχολικοί Συμβουλοι 1ης και 2ης Περιφέρειας Π.Ε. Αιτωλ/νίας ....
κ. Σωτηρακόπουλος Γεώργιος και Αναστασόπουλος Μαρίνος, η Σχολική Σύμβουλος 8ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής κ. Νικολακοπούλου Ελένη, ο Προϊστάμενος του ΚΕΔΔΥ Αιτωλ/νίας κ. Κολτσίδας Παναγιώτης, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μεσολογγίου κ. Καββάγιας Αριστείδης, ο Πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας κ. Κατσαρός Κων/νος, οι Αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Αιτωλ/νίας κ. Σκαρμούτσος Τάσος και κ. Κολεμένος Σωτήριος, το μέλος του ΠΥΣΠΕ Αιτωλ/νίας κ. Αρτηνού Δήμητρα και η αναπληρώτρια Πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ Αιτωλ/νίας κ. Σαββίδου Δέσποινα.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τσάμης Δημήτρης αφού έκοψε την πίτα, στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «… η άδικη πολιτική που εφαρμόζεται έχει ως αποτέλεσμα τις διαρκείς μειώσεις μισθών και συντάξεων και  τις συνεχείς επιθέσεις στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα. Με το 3ο μνημόνιο, που πρόσφατα ψηφίστηκε κινδυνεύουν με αργία και διαθεσιμότητα ακόμα και όσοι απλά παραπέμπονται στα πειθαρχικά συμβούλια, αυξήθηκε το όριο ηλικίας στα 67 και 40 χρόνια υπηρεσίας για τη σύνταξη, καταργήθηκαν τα δώρα, κατακρεουργήθηκε το εφάπαξ , μειώθηκε ο αριθμός των αναπληρωτών για το 2013…» καιπαρότρυνε όλους τους συναδέλφους  να συμμετάσχουν στην αυριανή Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.
Στη συνέχεια βραβεύτηκαν για την πολύχρονη προσφορά τους στην Εκπαίδευση οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί του 2012 και μοιράστηκαν  από μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου το υπ. Αριθμ. 1161 Διδασκαλικό Βήμα στους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς και βιβλία στα παιδιά. Τυχερή του φλουριού ήταν η αναπληρώτρια δασκάλα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιτωλικού κ. Λυμπεράτου Ειρήνη.


Για το Δ.Σ.  του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος                                                                                  Ο Γραμματέας
Τσάμης  Δημήτρης                                                                    Κατσαγάννης Παναγιώτης