GAIA

GAIA

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Υποδοχή των οστών των δύο Αγρινιωτών ηρώων που έπεσαν στον πόλεμο του 1940



Πραγματοποιήθηκε  στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο Αγρίνιο η υποδοχή των οστών των δύο Αγρινιωτών ηρώων που έπεσαν μαχόμενοι κατά τον πόλεμο του 1940. Η υποδοχή έγινε παρουσία του 
δημάρχου Π. Μοσχολιού, αντιδημάρχων αλλά και εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής ορχήστρας Αγρινίου, στην οποία σήμερα και για πρώτη φορά στα χρονικά έπαιζε αποκλειστικά η «μπαντίνα» της, οι μικροί μουσικοί της Φιλαρμονικής δηλαδή, με τη συνοδεία των δασκάλων τους. Έντονη ήταν η συγκίνηση κατά την επιμνημόσυνη τελετή από τους συγγενείς των πεσόντων ιδιαίτερα, αλλά και από όλους εκείνους, που θέλησαν να αποδώσουν φόρο τιμής με την παρουσία τους.

Ο στρατιώτης Γεώργιος Δρακόπουλος, γεννήθηκε στα Καλύβια Αγρινίου το 1914. Υπηρετούσε στο 12ο ΣΠ και φονεύθηκε στο ύψωμα 1160 (Χειμάρρας) στις 3 Δεκεμβρίου 1940. 

Ο στρατιώτης  Ιωάννης Οικονόμου γεννημένος στη Σπολάιτα Αγρινίου το 1905 , υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων και άφησε την τελευταία του πνοή στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 15 Ιανουαρίου 1941.

«Οι ήρωες αυτοί πολέμησαν για τη γλυκιά Ελλάδα, για να μπορούμε εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε την ελευθερία μας. Ο Θεός θα τους υποδεχθεί στο βασίλειό του, όπως και όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελευθερία».  Με αυτά τα λόγια ο Μητροπολίτης κ. κ. Κοσμάς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη που όλοι μας οφείλουμε υπέρ των δύο ηρώων.