GAIA

GAIA

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Το Ιόνιο χαράσσει στρατηγική για την περίοδο 2014-2020



Με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Κυριάκου Βιρβιδάκη, του Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Γιώργου Γιαννούση, καθώς και της εκπροσώπου της Ε.Ε.  Sabine Bourdy, άρχισε σήμερα στην Κέρκυρα το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.  Τις εργασίες του  συνεδρίου  κήρυξε ο Περιφερειάρχης Ι. Ν. Σπυρίδων Σπύρου.
Κεντρικό θέμα του συνεδρίου, του πρώτου που γίνεται σε περιφερειακό επίπεδο , ήταν η παρουσίαση του γενικού πλαισίου της νέας Αναπτυξιακής Στρατηγικής για την περίοδο 2014-202, οι νέες
προοπτικές και προκλήσεις, κυρίως δε οι προτεραιότητες που τίθενται για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Καθώς, το αργότερο, μέχρι το τέλος του 2013, θα πρέπει να κατατεθούν προς έγκριση από την Ε.Ε. τα Περιφερειακά Προγράμματα, οι διαδικασίες που θα ακολουθήσουν του Συνεδρίου αυτού είναι η πραγματοποίηση ημερίδων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, με σκοπό την ανάπτυξη του διαλόγου ανάμεσα σε Περιφέρεια και κοινωνικούς εταίρους, η κατάθεση προτάσεων και ιδεών για το σχηματισμό του προγράμματος, η διερεύνηση των δυνατοτήτων εφαρμογής καινοτόμων ενεργειών στη βάση ενός κοινού οράματος.
Αξίζει, δε να σημειωθεί ότι τα Περιφερειακά Προγράμματα για τη νέα προγραμματική περίοδο θα είναι 13 (!), όσα δηλαδή και ο αριθμός των Περιφερειών της χώρας και όχι 7, όπως με το τρέχον ΕΣΠΑ.