GAIA

GAIA

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Νομιμοποίησαν το φακελάκι!!!!!!!

ΦΑΚΕΛΑΚΙ 1   === Σεισμό σε πολιτικό επίπεδο, τριγμούς στον χώρο της Δικαιοσύνης αλλά και αναπάντητα ερωτήματα, προκαλεί η αποκάλυψη της εκπομπής «Ρεπορτάζ» του GR για τη νομιμοποίηση της δωροδοκίας!
   === Το απίστευτο θέμα αποκαλύφθηκε χθες, καθώς στον τηλεοπτικό αέρα του GR παρουσιάστηκε ο πρόσφατος Νόμος για τα Ναρκωτικά που ψηφίστηκε στη Βουλή. 
   === Από την ενδελεχή μελέτη του προέκυψε ότι με το άρθρο 68 παράγραφο 3 οι νομοθέτες φρόντισαν να «κοντύνουν» ακόμη περισσότερο την ηθικά παρηκμασμένη και οικονομικά «τσακισμένη» Ελλάδα καθώς νομιμοποίησαν τη δωροδοκία! Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης». ....


   === Πλέον τα ερωτήματα τα οποία καλούνται να απαντηθούν από το υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και από το Μέγαρο Μαξίμου είναι πολλά:
   —- Ποιος είναι ο εμπνευστής της συγκεκριμένης διάταξης και σε τι απέβλεπε;
   —- Τι σημαίνει «απλή υλική παροχή» και πώς αυτή ορίζεται; 
   —- Πώς είναι δυνατόν σε μια χώρα η οποία φέρεται πως επιθυμεί να πατάξει τη διαφθορά και τη διαπλοκή αλλά και να περιορίσει τη φοροδιαφυγή, να νομιμοποιείται η δωροδοκία και οι εκτός φορολογικού ελέγχου συναλλαγές;
   === Στα κάγκελα οι δικαστικοί λειτουργοί
   === Εισαγγελικοί και δικαστικοί κύκλοι όχι μόνο εκφράζουν την απορία τους για τη συγκεκριμένη διάταξη αλλά μιλούν ευθέως για σκανδαλώδη νομιμοποίηση της δωροδοκίας. Μάλιστα εκφράζουν, ανοικτά το ερώτημα, για το πώς είναι δυνατόν να νομοθετήθηκε κάτι τέτοιο, τη στιγμή που με το ίδιο νομοσχέδιο θεσπίστηκαν σημαντικές διατάξεις που αποσκοπούν στην πάταξη της διαφθοράς, όπως πχ. «η Λειτουργία Γραφείου Εισαγγελέα για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων κατά της Διαφθοράς».
   === Σύμφωνα με δικαστικές πηγές η συγκεκριμένη διάταξη δίνει το δικαίωμα στην πλειονότητα των προσώπων που εμπλέκονται σε πράξεις ενεργητικής ή παθητικής δωροδοκίας να απαντούν στην κατηγορία της δωροληψίας με την «ανά χείρας» επίκληση της υλικής παροχής «προς έκφραση ευγνωμοσύνης»!
   === Όπως μάλιστα προσθέτουν, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι δεν αποσαφηνίζεται και ο χρόνος που εκφράζεται η …«ευγνωμοσύνη» με υλικό τρόπο. Με απλά λόγια, όπως σχολιάζουν, ως έκφραση «ευγνωμοσύνης» μπορεί να θεωρηθεί το φακελάκι στον ιατρό πριν την χειρουργική επέμβαση αλλά και το γνωστό «γρηγορόσημο» προς τον πολεοδόμο!
   === «Με αυτές τις λογικές επιστρέφουμε στην νοοτροπία η οποία μας οδήγησε στην σημερινή κατάντια. Τότε που κάποιοι νομιμοποιούσαν, δημοσίως, τα δωράκια και επιβράβευαν το γρηγορόσημο», επισημαίνουν.
   === Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη λογική πρυτάνευσε μέσω των δηλώσεων του Ανδρέα Παπανδρέου την δεκαετία του 80 προς το τότε μεγαλοστέλεχος της ΔΕΗ Δημήτρη Μαυράκη, τότε δηλαδή που εκείνος ενθυλάκωσε 500 εκατ. δραχμές και ο πρώην πρωθυπουργός είχε πει το ιστορικό: «…Είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του αλλά όχι και 500 εκατομμύρια»! 
   === Παρόμοια «ατάκα» ακούστηκε και τον Ιούνιο του 2005 από το στόμα του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, κ. Αδάμ Ρεγκούζα, ο οποίος, μιλώντας σε εφοριακούς είχε πει: «Ζητώ τελείως φιλικά και τελείως επιεικώς, να περιορίσετε από μόνοι σας και να μειώσετε το γρηγορόσημο» (!)   
   === Δείτε το βίντεο και τη διάταξη της ντροπής
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Δυστυχώς στην Ελλάδα της κρίσης του 2013, οι …μνημειώδεις αυτές «ρήσεις», έγιναν πλέον νόμοι του Κράτους !
ΠΗΓΗ: ΖΟΥΓΚΛΑ – Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός