GAIA

GAIA

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Κόλαση στο Δημαρχείο της Άρτας


Η Δημοτική Αρχή απώλεσε πλειοψηφία και... ψυχραιμία!!! 


   Οι αναγνώστες του ΤΗΛΕΒΟΑ είχαν ήδη προετοιμαστεί για όσα συνέβησαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου. Είχαν διαβάσει την χθεσινή ανάρτηση με τίτλο "Ανάβει μεγάλη... φωτιά απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας!!!" (δείτε εδώ). Όμως αυτό που τελικά έγινε, δεν ήταν απλά φωτιά, ήταν... ΚΟΛΑΣΗ!!!
   Τρεις δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης (Θόδωρος Γκούβας, Κώστας Παπαμηχαήλ και Φώτης Φώτης έφυγαν από την ομάδα Παπαλέξη, θέτοντας θέμα ηθικής τάξης και αξιοπρέπειας, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για "όλα αυτά που διαδραματίζονται"), κατηγορίες για εξαπάτηση του Δημοτικού Συμβουλίου εκ μέρους του δημάρχου και απόκρυψης δικαστικής απόφασης, ώστε να αποσπαστεί η θετική ψήφος των συμβούλων για την πληρωμή ενός κατασκευαστικού έργου και τελικά ηαποχώρηση όλης της αντιπολίτευσης και πέντε πρώην συμπολιτευόμενων.
   Ο δήμαρχος εκνευρισμένος αποχώρησε, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Θωμάς Τσιρογιάννης διέκοψε για 5 λεπτά και τελικά, η συνεδρίαση, που ο Θεός να την κάνει συνεδρίαση, έγινε με τον δήμαρχο να επιστρέφει και με παρόντες τους 15 συμβούλους σε σύνολο 33 εκλεγμένων, οι οποίοι ψήφιζαν (με πλειοψηφία;;;) όσα θέματα φαντάζονταν ο δήμαρχος ότι... έτσι κι αλλιώς θα περνούσαν απ' όλες τις πτέρυγες, εάν αυτές ήταν παρούσες (!!!). Τα υπόλοιπα τα απέσυρε...
   Όλα όσα έγιναν χθες το βράδυ ήταν αναμενόμενα, γι' αυτό χθες έγραφα "Το "πυρ ομαδόν" θαακουστεί προ ημερήσιας διάταξης από σύσσωμη την αντιπολίτευση και από μεγάλο μέρος της συμπολίτευσης (όσης έχει απομείνει) και αναμένεται να πυρπολήσει τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Άρτας."
   Δεν συνέβησαν όμως επειδή, όπως είπε ο δήμαρχος, θέλουν να μειώσουν το έργο του και ψάχνουν να βρουν ευκαιρίες για να μην ψηφίσουν τα μεγαλόπνοα αναπτυξιακά έργα (!!!) που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη και έψαχναν να βρούν ευκαιρία και αφορμή... 
   Συνέβησαν, επειδή όπως έγραφα χθες, "Δεν είναι δα και μικρό πράγμα να υπάρχει ΑΠΟΦΑΣΗ του Ελεγκτικού, που ρητά αναφέρει ότι ΔΕΝ πρέπει να πληρωθεί συγκεκριμένο ένταλμα πληρωμής, να κοινοποιείται αυτή η απόφαση σε τρεις (3) συγκεκριμένους ανθρώπους στο Δημαρχείο και μετά από μερικούς μήνες να φέρνουν στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της πληρωμής και να αποσιωπούν (;), αποκρύπτουν (;), λησμονούν (;) από τους δημοτικούς συμβούλους την απόφαση του Ελεγκτικού. Τότε οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν εν αγνοία τους ΠΑΡΑΝΟΜΑ και τώρα τίθεται ζήτημα καταλογισμού."
   Πάντως, όσο κι αν καταλαβαίνω τον εκνευρισμό του Γιάννη Παπαλέξη, που βλέπει ότι έχει απομείνει μόνο με 15 (που απ' αυτούς, ήδη 2-3 έχουν φτάσει στο "αμήν") δημοτικούς συμβούλους, με αποτέλεσμα να είναι δήμαρχος χωρίς πλειοψηφία, δεν είναι σοβαρό να λέει κανείς στους εξαπατηθέντες: "ας προσέχατε τι ψηφίζετε"!!!
   Όπως και να έχει το ζήτημα, πλέον τίθεται σοβαρό θέμα λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής. Δεν είναι μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου πλέον η συμπολίτευση είναι μειοψηφία, αλλά πλέον είναι δύσκολο να λειτουργήσουν και οι Επιτροπές.
   Ποιος δημοτικό σύμβουλος της αντιπολίτευσης ή ακόμη και της συμπολίτευσης, που συμμετέχει στην Οικονομική Επιτροπή ή στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ή σε κάποια Επιτροπή προμήθειας υλικών, μπορεί να είναι 100% σίγουρος ότι η απόφαση που καλείται να λάβει είναι νόμιμη; Ήδη χθες η Ρούλα Τσίκου δήλωσε παραίτηση από την Επιτροπή για τα ανταλλακτικά.
   Πώς θα βάλει την υπογραφή του όταν θα αμφιβάλλει για το κατά πόσον έχουν αποκρυβεί έγγραφα ή αποφάσεις;
   Ποιος θα βάλει το κεφάλι του στο ντορβά, ιδίως αν είναι δημόσιος υπάλληλος και κινδυνεύει να τον χαρακτηρίσει ο Μανιτάκης επίορκο; Το είπε χθες η Τασούλα Σίμου, που κατηγόρησε τον δήμαρχο που δεν την προστάτευσε
   
Ακόμη και με την επιστράτευση του Περιφερειακού Συμβούλου Παύλου Μίχα και του Βασίλη Γέμου, πάλι άδεια φαινόντουσαν τα έδρανα της... πλειοψηφίας!!!

http://tilevoasartas.blogspot.gr