GAIA

GAIA

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ένταση στο συνέδριο της ΚΕΔΕ


0kede eΈνταση δημιουργήθηκε το πρωί μπροστά στο ξενοδοχείο Du Lac στα Ιωάννινα όπου πραγματοποιείται το διήμερο συνεδριο της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δημων Ελλάδος), όταν συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να εισέλθουν στο ξενοδοχείο και απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.
Επρόκειτο για εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές των δήμων (παιδικοί σταθμοί, βοήθεια στο σπίτι, χωρους φύλαξης παιδιών) που ζητούν τη συνέχιση των σχετικών προγραμμάτων....

Συμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί η χρηματοδότηση θα συνεχιστεί έως και τον Αυγουστο ωστόσο οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι ακόμα δεν έχουν ενημερωθεί. Εξω από το ξενοδοχείο είχαν επίσης συγκεντρωθεί εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης σε δηλώσεις του πριν την έναρξη των εργασιών του συνεδριου τόνισε την αντίθεση της ΚΕΔΕ στη διενέργεια ταυτόχρονων εκλογών για την τοπικη Αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή λέγοντας χαρακτηριστικά «αυτό δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στην Ευρώπη.
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως και πέρυσι που οι δήμοι έκλεισαν για 48 ώρες. Επίσης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπάρξει νέα κατανομή των κονδυλίων για την αυτοδιοίκηση σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής.
Οι αυτοδιοικητικοί αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφερον την ομιλία του υπουργού Εσωτερικών Κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.