GAIA

GAIA

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Στην υγεία των κορόϊδων…



epi-giatros
Καταγγελίες ασφαλισμένων που καλούνται να πληρώσουν τη συνολική τιμή της εξέτασης, αντί του ποσού της συμμετοχής που υποχρεούνται. Πώς σχολιάζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου…

Η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων να περιορίσουν το απόλυτο χάος που επί σειρά ετών χαρακτηρίζει το χώρο, ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με το φάρμακο και τις εξετάσεις, έχει αποδώσει τα μέγιστα. Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται και σε απόλυτους αριθμούς. Ωστόσο, φαινόμενα παρασιτισμού, φοροδιαφυγής και άλλων τινών καταστάσεων, δεν έχουν εκλείψει. Οι καταγγελίες αναγνωστών της «Συνείδηση» είναι πολλές και αναφέρονται κυρίως σε δύο μάλλον παγιωμένες καταστάσεις: Στη μη παροχή απόδειξης, συνήθως κατόπιν παζαριού, και στην απαίτηση πληρωμής ποσού αισθητά μεγαλύτερου απ’ αυτό που ο ασφαλισμένος υποχρεούται, με βάση τα αναγραφόμενα στο ηλεκτρονικό παραπεμπτικό.
Το τελευταίο διάστημα μάλιστα δεχθήκαμε αρκετές τέτοιες καταγγελίες από ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στην περιοχή, οι οποίοι κλήθηκαν να πληρώσουν όχι μόνο τη συμμετοχή τους, αλλά αυτή αθροιζόμενη με το υπόλοιπο της τιμής της εξέτασης… κι ακόμη μεγαλύτερο ποσό. Τέτοιες καταγγελίες, όχι επώνυμες και επίσημες όμως, έχουν φτάσει και στα αρμόδια όργανα, χωρίς ωστόσο να μπορεί να διαπιστώσει κανείς κάτι το μεμπτό, αφού η συνήθης απάντηση είναι πως «πρόκειται για συκοφαντίες».
Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Παντελής Παπαθανάσης πάντως καλεί όμως τους παρόχους με τον ΕΟΠΥΥ να τηρούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και τους ασφαλισμένους να καταγγέλλουν επωνύμως ανάλογες παραβατικές συμπεριφορές, τόσο στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ όσο και στον Ιατρικό Σύλλογο.
Φώτης Μπερίκος, απο την εφημερίδα Συνείδηση