GAIA

GAIA

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Σκηνές μεγάλης συγκίνησης στην κηδεία του Αστυνομικού

Στιγμές και σκηνές μεγάλης συγκίνησης και θλίψης διαδραματίστηκαν στο Δαφνιά Μακρυνείας σήμερα το πρωί στην κηδεία του 37χρονου αστυνομικού Γιώργου Ανδριτσόπουλου που έχασε τη ζωή του από τις σφαίρες των Αλβανών κακοποιών χθες τα ξημερώματα στο Δίστομο....

Πλήθος κόσμου, συμπατριώτες , συγγενείς, αστυνομικοί και εκπρόσωποι τους  ήταν εκεί στο τελευταίο αντίο του ηρώα που έφυγε άδικα πέφτοντας στο καθήκον υπηρετώντας στην Αστυνομική Διεύθυνση Λιβαδειάς.
Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη  Προδρόμου άγημα της αστυνομικής διεύθυνσης Αιτωλίας απέδωσε τιμές ενώ την αστυνομία εκπροσώπησε ο Αρχηγός της Νίκος Παπαγιανόπουλος και την πολιτική ηγεσία ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Αθ. Ανδρεουλάκος. Παρόντες ο Επιτελάρχης υποστράτηγος κ.Παπασπύρου, οι Αστυνομικοί Διευθυντές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Αθ. Μάτσικας, Βοιωτίας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας και πολλοί άλλοι αστυνομικοί και συνδικαλιστές εκπρόσωποι τους.
«Αθάνατος» και «ήρωας» κραύγασε ο κόσμος ενώ τραγική φιγούρα η σύζυγος του αστυνομικού που κυοφορεί το τρίτο τους παιδί και ο αδερφός του, αστυνομικός και αυτός στο Μεσολόγγι. Στην τραγική γυναίκα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. παρέδωσε την ελληνική σημαία με το πηλίκιο του αδικοχαμένου συζύγου της.
Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς είπε λόγια παρηγοριάς  και μίλησε με τα θερμότερα λόγια για την οικογένεια του αστυνομικού κάνοντας αναφορές και στον αδερφό του ιερομόναχοηγούμενο της Ιεράς Μονής της Παναγίας  ΜυρτιάςΑυγουστίνο που έφυγε  σε νεαρή ηλικία από τη ζωή τον Αύγουστο του 2011. Η πολιτεία να σταθεί αρωγός στην οικογένεια του αστυνομικού, κάλεσε εξάλλου ο Μητροπολίτης Κοσμάς.      
Επικήδειους εκφώνησαν και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος  και συνάδελφος του εκλιπόντος στην Α.Δ. Βοιωτίας.
Ο θάνατος  του Γιώργου Ανδριτσόπουλου έχει προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση στην τοπική κοινωνία αλλά και στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας με τα συλλυπητήρια μηνύματα να έρχονται από πολλές αστυνομικές διευθύνσεις και ενώσεις αστυνομικών. Η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί χρέος της και ζήτημα τιμής να εντοπίσει και να συλλάβει τους εγκληματίες Αλβανούς δραπέτες ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.



agrinionews.gr