GAIA

GAIA

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Τι αλλάζει με τα πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης


FANTAROSSKITSOΥποχρεωτικά αυτεπάγγελτη, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, είναι πλέον η αναζήτηση του πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης, σύμφωνα με σχετική απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ‘Αμυνας και μετά την ενοποίηση των δύο τύπων (Α’ και Β’) πιστοποιητικών στρατολογικής κατάστασης, στο ενιαίο πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης.
Ενόψει της εφαρμογής της προαναφερθείσας απόφασης, οι υπηρεσίες, οφείλουν να τροποποιήσουν τα σχετικά έντυπα των αιτήσεών τους, στα οποία αναγράφεται το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α’ ή Β’ ως συνημμένο ....
δικαιολογητικό, έτσι ώστε να αναφέρεται πλέον η ορθή ονομασία του ενιαίου τύπου πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης.
Για τη διαδικασία αναζήτησης του πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης, η ΚΥΑ αναφέρει ότι η υπηρεσία, η οποία, οφείλει να αναζητήσει αυτεπάγγελτα το πιστοποιητικό υποχρεούται μέσα σε 24 ώρες από την υποβολή αίτησης του ενδιαφερομένου, να αποστείλει έγγραφο στην υπηρεσία που εκδίδει το πιστοποιητικό (Στρατολογικά Γραφεία). Στη συνέχεια, η αρμόδια για την έκδοση του πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης, οφείλει μέσα σε 48 ώρες να αποστείλει το εν λόγω πιστοποιητικό.
Υπενθυμίζεται ότι τα ΚΕΠ αναζητούν το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης, για τις διαδικασίες που διεκπεραιώνονται μέσω αυτών και για τις οποίες απαιτείται, ως δικαιολογητικό, μόνο για πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν σε φορείς που δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας απόφασης (π.χ. πρόσληψή τους σε ιδιωτικές εταιρείες κ.λπ.).