GAIA

GAIA

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Σήμερα… αποφεύχθησαν τα χειρότερα. Οριακές καταστάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου.


OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο μπουκάλι που εκσφενδονίστηκε προς την πλευρά του προεδρείου, το οποίο και δεν βρήκε στόχο αφού προσέκρουσε σε φωτιστικό και κατέληξε στο δάπεδο, δεν ήταν παρά το κερασάκι σε μια  τούρτα επικίνδυνης έντασης, οχλαγωγίας και …δημοκρατικών (!) απειλών.
Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου η αίθουσα έμοιαζε περισσότερο με εξέδρα γηπέδου σε κακής ποιότητας στημένο παιχνίδι.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟι πολίτες που αντιδρούν στην ανάπλαση του πάρκου, ως είχαν δικαίωμα, θέλησαν να καταθέσουν τις απόψεις
τους. Και, φυσικά, τους δόθηκε αυτή η δυνατότητα, όπως και στο παρελθόν έχει γίνει σε διαδικασίες Δημοτικού Συμβουλίου. Φάνηκε απ’ την πρώτη στιγμή ότι διάλογος δεν μπορούσε να γίνει. Και προφανώς δεν ήταν αυτό το ζητούμενο…
Οι πολίτες, πάντως, που βρέθηκαν στη συνεδρίαση (περίπου 50 τον αριθμό) παρέδωσαν κείμενο το οποίο και ανεγνώσθη απ’ τον πρόεδρο του Σώματος, στο οποίο και καταγράφονταν οι ενστάσεις και τα επιχειρήματά τους. Εκπρόσωπός τους, γεωπόνος, εξήγησε στη συνέχεια ότι συντελείται καταστροφή, ότι δεν υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη και δασική τεκμηρίωση, ότι τελούνται ποινικά αδικήματα.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟι πολίτες που πήραν το λόγο ζήτησαν αναστολή των εργασιών και διεξαγωγή ημερίδας, ώστε εκεί να συζητηθεί σε νέα βάση το έργο. Φυσικά αξίωσαν άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ απ’ το πάρκο και κατέστησαν υπεύθυνο τον δήμαρχο «για ότι συμβεί από αύριο».
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Γρίνος κάλεσε τους πολίτες να απευθυνθούν στη δικαιοσύνη αν νομίζουν ότι συντελούνται αδικήματα (ή και «αυτόφωρα εγκλήματα», όπως ειπώθηκε), ο δε δήμαρχος Π. Μοσχολιός προσπάθησε να εξηγήσει, όσο αυτό ήταν εφικτό σε ένα κλίμα γενικότερης ακαταστασίας (…χάβρα Ιουδαίων!), ότι υπάρχουν όλες οι αδειοδοτήσεις, ότι απεφάνθη το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας και πως σε κάθε περίπτωση, τη δημοκρατική έκφραση μιας κοινωνίας δηλώνει το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι τα δέντρα που θα κοπούν είναι 64: « όποιος κόψει το 65ο, θα πάει κατηγορούμενος», είπε χαρακτηριστικά.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ Κ. Καλαντζής απ’ τη μείζονα μειοψηφία, η οποία δεν ξέφυγε απ’ τα πυρά και τα οργισμένα σχόλια των πολιτών, είπε ότι «ξύπνησε ένα κομμάτι της κοινωνίας» και υποστήριξε πως το πάρκο θα μπορούσε να αναζωογονηθεί με μια μικρή παρέμβαση 200-300 χιλιάδων ευρώ.
Ο Β. Νικάκης, απ’ την ελάσσονα αντιπολίτευση, καταδίκασε την παρουσία κατασταλτικών δυνάμεων στο πάρκο και ζήτησε ανοιχτή συνέλευση με όλους τους φορείς.
Όλα αυτά, βέβαια, σε κλίμα πρωτοφανούς έντασης και οριακών καταστάσεων.
agrinioreport.gr