GAIA

GAIA

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Philip Morris: Πανευρωπαϊκό κέντρο καπνού το Αγρίνιο


koi-papastratos1Θα πρόκειται για την κεντρική καπναποθήκη της εταιρείας για την Ευρώπη – Με τον Πρωθυπουργό συναντάται την Πέμπτη ο πρόεδρος της Παπαστράτος.
Με τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά συναντάται την Πέμπτη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος κ.Νικ. Θεοφιλόπουλος για να του ανακοινώσει τα σχέδια της μητρικής Philip Morris για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της Παπαστράτος στο Αγρίνιο.
Μετά την απόφαση της πολυεθνικής να απορροφά το 50% της ελληνικής παραγωγής καπνών την επόμενη τριετία, η εταιρεία αποφάσισε να δημιουργήσει στο Αγρίνιο την κεντρική της αποθήκη καπνού για όλη την Ευρώπη.
Αυτό σημαίνει ότι από την Αιτωλοακαρνανία θα τροφοδοτούνται οι δραστηριότητες της εταιρείας στην Ευρώπη με 15.000 τόνους καπνού κάθε χρόνο.
Η μεταφορά θα γίνεται με κοντέινερς, είτε μέσω του λιμανιού του Πειραιά είτε οδικώς μέσω Ιταλίας. Υπολογίζεται ότι θα διακινούνται ετησίως περί τα 2.500 κοντέινερς.
Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση που θα καταστήσει το Αγρίνιο βασικό κέντρο logistics για τη μεγάλη διεθνή καπνοβιομηχανία, αναγεννώντας τις παλιές καπναποθήκες της Παπαστράτος και προσφέροντας θέσεις εργασίας στην περιοχή αλλά και ευρύτερα στον κλάδο των μεταφορών και logistics.
tovima.gr