GAIA

GAIA

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Δημοτική Τοπική Οργάνωση Αγρινίου της Νέας Δημοκρατίας για το ΠΑΡΚΟ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ Δημοτική Τοπική Οργάνωση Αγρινίου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει όλοι θεατές σε ένα θέατρο του παραλόγου, με αντικείμενο την ανάπλαση του Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου, πρωταγωνιστής για μια ακόμη φορά η παρούσα Δημοτική Αρχή....

Η μια Δημοτική Αρχή, που αποτελεί συνέχεια των ίδιων  Δημοτικών Αρχών των τελευταίων σαράντα χρόνων, προσπαθεί ετεροχρονισμένα,  καθώς δεν έκανε κανένα δημόσιο διάλογο για το Πάρκο, να πείσει τους Αγρινιώτες ότι θα τα κάνει όλα πολύ καλά και σωστά.
Ότι δεν θα κοπούν, παρά ελάχιστα από τα δέντρα, δεν θα πέσει παρά ελάχιστο τσιμέντο και άλλα που ακούγονται ευχάριστα στα αυτιά μας.
Είναι η παρούσα Δημοτική Αρχή η εξέλιξη ή η συνέχεια όπως ανέφερα των Δημοτικών αρχών που κυβερνούν μόνιμα το Αγρίνιο.
Πέτυχαν στο Αγρίνιο να κάνουν επεκτάσεις του σχεδίου πόλης με δρόμους ατελείωτα ”ζικ- ζακ” και ελιγμούς, ενώ οι ευθείες, τα μεγάλα πεζοδρόμια  και τα οικοδομικά τετράγωνα είναι σπάνια.
Πέτυχαν να μην έχει σύνδεση το Αγρίνιο με την Ιόνια Οδό.
Πέτυχαν να μην υπάρχουν παιδικές χαρές στο Αγρίνιο πάρα μόνο  αφιλόξενα, επικίνδυνα, βρώμικα, σε άθλια κατάσταση σημεία με ξεχαρβαλωμένο, χαλασμένο εξοπλισμό. (Έφτιαξαν μια με μεγάλο κόστος και πολλές ατέλειες).
Πέτυχαν να μην έχουμε καμία νέα μεγάλη πλατεία στην πόλη του Αγρινίου.
Πέτυχαν να έχουμε πεζοδρόμια στην οδό Αφών Παπαστράτου όπου με την πρώτη σταγόνα της βροχής γλιστρούν επικίνδυνα και πολλοί συμπολίτες μας έχουν το έχουν διαπιστώσει στην πράξη περπατώντας.
Πέτυχαν το Αγρίνιο να έχει ελάχιστο πράσινο και πολύ τσιμέντο.
Πέτυχαν τα τελευταία χρόνια να υποβαθμίσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το Πάρκο.
Πέτυχαν να μην υπάρχει, με τόσα χρήματα, ένα δεύτερο πάρκο – πνεύμονας πρασίνου –  στην πόλη μας.
Πέτυχαν  και πάρα πολλά άλλα. . .
Σήμερα μας λένε να μην ανησυχούμε γιατί θα πετύχουν στην ανάπλαση του Πάρκου, (άλλωστε το χρηματικό ποσό για το σκοπό αυτό είναι πολύ μεγάλο).
Η κοινωνία του Αγρινίου έχει ανάγκη διάφανης ενημέρωσης.
Ναι η ανάπλαση στο Πάρκο πρέπει να γίνει,(πάντα σύμφωνα με τους νόμους) καθώς η άσχημη κατάσταση στην οποία περιέλθει και η ζημιά που έχει υποστεί από την ανικανότητα της παρούσας δημοτικής αρχής είναι σημαντική.  Κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε και για απόδοση ευθυνών για την κατάσταση αυτή.
Οι εργασίες πρέπει να σταματήσουν προσωρινά.
Να συνεργαστεί ο Δήμος Αγρινίου με φορείς πολιτικά κόμματα, δημότες, ομάδες που διαφωνούν με το έργο της ανάπλασης, με όσους έχουν κινηθεί νομικά ενάντια στο έργο για να βρεθεί σύντομα λύση.
Μια λύση που θα μας παραδώσει μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του εργολάβου ένα πάρκο κατάφυτο, με δέντρα που θα μπορούν να μεγαλώσουν αρκετά στο μέλλον ώστε να μας φιλοξενούν στον παχύ ίσκιο τους. Με βλάστηση όπου θα μπορεί να επηρεάσει το μικροκλίμα της περιοχής και να το κάνει πολύ πιο δροσερό  το καλοκαίρι. Με αξιοπρεπείς παιδικές χαρές κάτω από τον ίσκιο των δέντρων, όχι μια αλλά δύο. Με φωτισμό. Με εγγυημένη διαρκή φύλαξη.  Με σεβασμό στην φιλοσοφία των δωρητών.
Τη λύση την έχει η Δημοτική Αρχή ας μην χρονοτριβεί.