GAIA

GAIA

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Άνοιξε το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Η πρώτη διανομή για τη νέα περίοδο έγινε σήμερα, ακολουθούν άλλες δυο την επόμενη εβδομάδα. M. Σερπάνου: «Φοβάμαι για αυτά που έρχονται, δεν ξέρω πως θα βγάλουμε τον χειμώνα…»
koinoniko_pantopoleio_aftodioikisiΜετά από μια μικρή περίοδο ανάπαυλας, λόγω καλοκαιριού, το Κοινωνικό Παντοπωλείο άνοιξε ξανά σήμερα τις πύλες του και υποδέχθηκε δεκάδες Αγρινιώτες που έσπευσαν να προμηθευτούν τρόφιμα και ρουχισμό.
Οι δικαιούχοι έχουν αισίως (!) φτάσει τους 1500 και, σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο κα. Μαργαρίτα Σερπάνου, οι αιτήσεις αυξάνονται γεωμετρικά.
Διανομή θα γίνει ξανά την ερχόμενη Τρίτη και την Παρασκευή, ενώ στη συνέχεια το
Κοινωνικό Παντοπωλείο θα λειτουργεί με βάση τον προγραμματισμό της σταθερής διανομής ανά εβδομάδα.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ κα. Σερπάνου δηλώνει στο agrinioreport.com ότι υπάρχουν προς διάθεση μεγάλες ποσότητες ρουχισμού, προσφορές των συμπολιτών μας, τους οποίους και ευχαριστεί. Τα ρούχα, παιδικά και όχι μόνο, είναι σε άριστη κατάσταση, ταξινομημένα και σε ποσότητες που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των δικαιούχων: «Έχουμε, όμως ανάγκη από τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως όσπρια, ζυμαρικά, γάλα εβαπορέ, ρύζι κτλ. Η τοπική κοινωνία έχει στηρίξει το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο και έχει δείξει εμπράκτως την ευαισθησία και την αλληλεγγύη της. Απευθύνω έκκληση σε πολίτες και επιχειρήσεις να το κάνουν ξανά… Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι συναντάμε καθημερινά… Φοβάμαι για αυτά που έρχονται. Δεν ξέρω πως θα βγάλουμε τον χειμώνα…»
Οι πολίτες που επιθυμούν να κάνουν κάποια προσφορά προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο, μπορούν να απευθυνθούν στο 2641363405 ή στο 2641363403. Διαφορετικά μπορούν να απευθυνθούν στο γραφείο της αντιδημάρχου.
Σε ότι αφορά το Μεσολόγγι και τις εκεί αντίστοιχες δομές, ο Δήμος της Ιεράς Πόλεως ενημερώνει ότι στα πλαίσια της 3ης Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων, που ξεκινά την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013 στο Λιμάνι Μεσολογγίου, όσοι επισκέπτες της Έκθεσης επιθυμούν να υποστηρίξουν με τρόφιμα και φάρμακα τις δομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, μπορούν να τα παραδίδουν στους εθελοντές που θα βρίσκονται στο χώρο του περιπτέρου, τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της Έκθεσης.
agrinioreport.com