GAIA

GAIA

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Αλληλεγγύη στους μικρούς μαθητές


Στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη βρίσκονται από χθες οι Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αγρινίου στο περίπτερο αγάπης που λειτουργεί, με σκοπό να βοηθήσει, μέσω της προσφοράς των ίδιων των δημοτών, τα παιδιά ευπαθών οικογενειών, προμηθεύοντάς τα με σχολικά είδη.......

Η δράση στηρίζεται στην αλληλεγγύη που, οι Αγρινιώτες τουλάχιστον, έχουν αποδείξει με την ανταπόκρισή τους σε παρόμοιες δράσεις πως διαθέτουν.
Από την πρώτη κιόλας μέρα η ανταπόκριση ήταν συγκινητική. «Ήρθαν μικρά παιδιά και έβγαζαν από τη τσάντα τους μολύβια και γόμες και τις άφηναν για τους συμμαθητές τους…», λέει η κα Κωνσταντίνα Τσαπάρα, εργαζόμενη στη Τράπεζα Χρόνου στο Αγρίνιο.
Η υπεύθυνη αντιδήμαρχος κα Μαργαρίτα Σερπάνου μιλά για τη δράση αυτή η οποία ξεκινά τώρα και από την οποία περιμένουν πολλά: «Η ανεργία και η ανέχεια πλήττει την Ελληνική κοινωνία και την οικογένεια, μειώνοντας την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων. Η ίδια η κοινωνία θα πρέπει να φτιάξει ένα δίχτυ προστασίας, να προστατέψει το μέλλον της και κυρίως τα παιδιά. Γιατί αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον. Με αυτές τις σκέψεις, οι κοινωνικές δομές της αλληλεγγύης της πόλης μας, απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα σε όλους του συμπολίτες μας και τους λέμε να έρθουν να γίνουν εθελοντές και αρωγoί της όλης προσπάθειας, για να φροντίσουμε στα παιδιά. Στη μόρφωσή τους, στο σχολείο τους».
Μολύβια, γόμες, στυλό, τσάντες, ξενόγλωσσα βιβλία και ότι άλλο μπορεί να βοηθήσει αυτά τα παιδιά και κατ’ επέκταση τις οικογένειές τους, είναι ευπρόσδεκτο στο περίπτερο αλληλεγγύης που θα λειτουργεί από τις 9:00 πμ μέχρι τις 14:00μμ και 18:00μμ μέχρι 21:00μμ και το Σάββατο 9:00 πμ έως τις 14:00 μμ.