GAIA

GAIA

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Παναιτωλοακαρνανική Κίνηση Αναγέννησης ερασιτεχνικού ποδόσφαιρου: ανακοίνωση για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο



Με ανακοίνωση της η «Παναιτωλοακαρνανική Κίνηση Αναγέννησης ερασιτεχνικού ποδόσφαιρου», κατηγορεί  για ανυπαρξία προτάσεων και προγράμματος την σημερινη διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Αιτωλ/νίας, παραθέτοντας μια σειρά από ζητήματα.
Συγκεκριμένα:
«Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣΝΑ που ανέλαβε την ευθύνη της Διοίκησης ...
του τοπικού Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου πριν από τρία και πλέον χρόνια, ως πολλά τότε υποσχόμενο, απογοήτευσε πλήρως τους πάντες, αφού η ανυπαρξία προτάσεων, προγράμματος, οργάνωσης, οράματος και παραγωγής έργου είναι τα μόνα και κύρια χαρακτηριστικά του. Αρκούνται στην απλή διαχείριση και μόνο των πρωταθλημάτων στηριζόμενοι στους υπαλλήλους της ΕΠΣΝΑ.
Επομένως κάθε προσπάθεια άσκησης κριτικής δεν βρίσκει βάση δεδομένων κι αυτό μας λυπεί ιδιαίτερα, γιατί έχει σαν αποτέλεσμα το μαρασμό και την παρακμή του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου.
Όσο κι αν προσπαθήσαμε δεν βρήκαμε ούτε μία στην κυριολεξία πρωτοβουλία και ενέργεια για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Απεναντίας έχουμε να επισημάνουμε άστοχες ενέργειες και αποφάσεις της διοίκησης της ΕΠΣΝΑ όπως ενδεικτικά αναφέρουμε:
  1. 1.  Οι προκλητικές απαράδεκτες και αθέμιτες παρεμβάσεις του κ. Προέδρου της ΕΠΣΝΑ στο έργο των διαιτητών σχετικά με την έναρξη του αγώνα ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ-ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ κ.λπ. με ότι αυτό σημαίνει και το μήνυμα που εκπέμπει.
  2. 2.  Η εγκατάλειψη και η υποβάθμιση των πρωταθλημάτων υποδομών (παιδικών) οδηγεί σχεδόν στη διάλυση του σημαντικού αυτού θεσμού με δυσάρεστα αποτελέσματα για το μέλλον του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου.
  3. 3.  Οι προσλήψεις των ενωσιακών προπονητών έγιναν με αδιαφανή κριτήρια, γεγονός που κατήγγειλε κατ’ επανάληψη το Διοικητικό Συμβούλιο των Συνδέσμων προπονητών ποδοσφαίρου Δυτικής Ελλάδος.
  4. 4.  Οι τακτικές γενικές συνελεύσεις, ο κορυφαίος αυτός θεσμός που έπρεπε να λειτουργεί υποδειγματικά και να αποτελεί πηγή έμπνευσης-διαλόγου και δημιουργικών αποφάσεων υποβαθμίστηκε σε τέτοιο απαράδεκτο επίπεδο, που μόνο για παρωδία γενικών συνελεύσεων μπορεί να γίνεται λόγος, αφού η συμμετοχή των ομάδων δεν ξεπερνά τις δέκα, εξαιτίας της απόφασης της ΕΠΣΝΑ να γίνεται τέλος Ιουλίου και όχι στις αρχές αυτού του μηνός, αφού είναι γνωστό ότι τη χρονική αυτή περίοδο κανείς δεν νοιάζεται για συνελεύσεις και ανάλογες διαδικασίες.
  5. 5.  Η διοργάνωση του τελικού κυπέλου κατ’ έτος, μοιάζει με διαδικασία αγγαρείας και όχι σαν ευκαιρία προβολής του ποδοσφαίρου. Έπρεπε η ΕΠΣΝΑ να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες τέτοιες που να λαμπρύνουν το θεσμό και να προσδίδουν κύρος στο ποδόσφαιρο.
  6. 6.  Η αδυναμία εξεύρεσης χορηγών στερεί από τους παράγοντες τη βοήθεια που θα τους ανακούφιζε στην πολύ δύσκολη προσπάθειά τους. Για να κατανοηθεί η ανικανότητα της διοίκησης της ΕΠΣΝΑ και σ’ αυτό το θέμα σας γνωρίζουμε ότι άλλα σωματεία με πολύ μικρότερη εμβέλεια και δυναμική έχουν καταφέρει να έχουν χορηγούς μέχρι και τώρα.
  7. 7.  Η προκλητική επιβολή χρηματικών προστίμων εξαντλεί τους παράγοντες των ομάδων που ήδη έχουν ξεπεράσει τα όρια της οικονομικής τους αντοχής και βρίσκονται στην κυριολεξία οι περισσότεροι μισό βήμα πριν την οριστική τους αποχώρηση από το χώρο του ποδοσφαίρου.
  8. 8.  Η παλινωδίες του κυρίου Προέδρου της ΕΠΣΝΑ πριν τις πρόσφατες εκλογές της ΕΠΟ είχε ως αρνητικό αποτέλεσμα να ακυρωθεί η προγραμματισμένη λειτουργία σχολής προπονητών ποδοσφαίρου στο Νομό μας, καθώς και σεμινάριο επιμόρφωσης στελεχών ποδοσφαίρου.
  9. 9.  Η παντελής έλλειψη πρωτοβουλιών εκ μέρους της διοίκησης της ΕΠΣΝΑ για ανάπτυξη, αναβάθμιση και πρόοδο του ποδοσφαίρου είναι πασιφανής. Εμείς τους προτείναμε τρόπους, μεθόδους και τους καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις έτσι ώστε να τους βοηθήσουμε να βγουν από την απραξία και το τέλμα. Εις μάτην όμως καμία δραστηριότητα, καμία πρωτοβουλία. Το χαρακτηριστικό του σημερινού διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣΝΑ είναι η αδιαφάνεια και η απόλυτη σιωπή, προφανώς γιατί πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό θα περάσουν απαρατήρητοι και θα μείνουν αλώβητοι στις θέσεις τους. Ξεχνούν όμως ότι τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να ενεργούν με απόλυτη διαφάνεια, να παίρνουν αποφάσεις και πρωτοβουλίες, με σκοπό να προάγουν το χώρο που υπηρετούν, να συμμετέχουν στο δημόσιο διάλογο και όχι να κρύβονται με την προσδοκία ότι στο τέλος όλα θα ξεχαστούν.
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και άλλες ελλείψεις και παραλείψεις της σημερινής διοίκησης της ΕΠΣΝΑ, για την οικονομία όμως του χρόνου επιφυλασσόμαστε στο μέλλον να αναφερθούμε λεπτομερέστατα, γιατί επιθυμούμε σήμερα να κλείσουμε με το μέγα θέμα της τροποποίησης του αντιδημοκρατικού και αντισυνταγματικού καταστατικού, θέμα το οποίο έχουμε θίξει κατ’ επανάληψη, χωρίς δυστυχώς καμία ανταπόκριση από το Δ.Σ. της ΕΠΣΝΑ, παρ’ ότι πριν την εκλογή τους το είχαν αναγάγει σε πρώτο θέμα και οι υποσχέσεις τους για άμεση τροποποίηση ηχούν ακόμη στ’ αυτιά όλων μας.
Πλήρης λοιπόν ανακολουθία και αναξιοπιστία και σ’ αυτό το θεμελιώδες θέμα. Για να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη μιλούσαν κατά καιρούς (ψιθυριστά βέβαια) για δήθεν ενιαία τροποποίηση από την ΕΠΟ και άλλες τέτοιες ψευτοδικαιολογίες και ακόμη ακόμη έλεγαν ότι η τροποποίηση του καταστατικού αποτελεί επιδίωξη των ομάδων και των παραγόντων της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου για αλλαγή της έδρας της ΕΠΣΝΑ, παρ’ ότι εμείς ως κίνηση γραπτώς και κατ’ επανάληψη δηλώσαμε και δηλώνουμε και τώρα ότι δεν υφίσταται θέμα αλλαγής της έδρας της ΕΠΣΝΑ, υφίσταται μόνο θέμα τροποποίησης των απαράδεκτων διατάξεων κυρίως των άρθρων 10 και 11 που έχουν να κάνουν με περιοριστικούς όρους σχετικά με τις προϋποθέσεις υποψηφιοτήτων για το Δ.Σ. και την Ε.Ε. όπως: α) απολυτήριο Λυκείου, β) 8 από τα 15 μέλη του Δ.Σ. να κατοικούν στην έδρα της ΕΠΣΝΑ,και οπωσδήποτε ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας, γ) και το γεγονός ότι η πλειοψηφούσα παράταξη έστω και με έναν ψήφο εκλέγει όλους τους υποψηφίους της και η άλλη παράταξη κανέναν.
Εμείς εν κατακλείδι προτείνουμε την κατάργηση όλων των αντιδημοκρατικών και αντισυνταγματικών περιορισμών, την καθιέρωση απλής αναλογικής για την ανάδειξη του Δ.Σ. και της Ε.Ε., με τριετή αντί για τετραετή θητεία για την εκάστοτε εκλεγμένη διοίκηση.
Οι προθέσεις της διοίκησης της ΕΠΣΝΑ σχετικά με το θέμα αυτό είναι προφανείς. Τους καλούμε όμως έστω την ύστατη στιγμή να προχωρήσουν στις διαδικασίες τροποποίησης του καταστατικού, καθ’ ότι είναι απαίτηση όλων των Αιτωλοακαρνάνων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, και για να απαλλαγούν από την κατηγορία που τους βαραίνει ότι κωλυσιεργούν και εμποδίζουν μια διαδικασία που είναι λαϊκή απαίτηση και προς Θεού να μην εμπνευστούν νέες μεθοδεύσεις, προσκόμματα και τρόπους ακύρωσης της προεκλογικής τους υπόσχεσης.
Η διοικούσα επιτροπή της κίνησής μας επιφυλάσσεται για συγκεκριμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΤΗΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗΣ
ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
1)   Αλεξόπουλος Ιωάννης, Χειρούργος Ορθοπεδικός – Δ/ντής Ορθοπεδικής κλινικής Νοσοκομείου Αγρινίου
2)   Αϋφαντής Γεώργιος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλων Εταιρειών ΑΫΦΑΝΤΗ
3)   Γαμβρούλης Θεμιστοκλής, Υπάλληλος ΔΟΥ Αγρινίου – Πρόεδρος Μουσικού Συλλόγου Ορφέας Αγρινίου
4)   Γερμανός Περικλής, Φαρμακοποιός και μέλος Δ.Σ. Δ.Ο. Αγρινίου
5)   Κατσινούλας Παναγιώτης, Εκπαιδευτικός – πρώην Δήμαρχος Δήμου Νεάπολης Αιτωλ/νίας
6)   Λιανός Ευάγγελος, Ταξίαρχος ε.α. Ελληνικής Αστυνομίας
7)   Ντάουλας Δημήτριος, Συνταξιούχος – Πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων
8)   Ράπτης Ευθύμιος, Έμπορος και Αντιδήμαρχος Δήμου Αγρινίου
9)   Σαράκης Χριστόφορος, Ασφαλιστής
10)Τριάντης Γεώργιος, Επεμβατικός Καρδιολόγος – Διευθυντής Σισμανόγλειου Νοσοκομείου και Διευθυντής Ιατρικού Κέντρου Ψυχικού
11)Φασσιανός Ιωάννης, Υδραυλικός και μέλλος Δ.Σ. ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΛΟΥΤΡΟΥ
12)Χολέβας Νικόλαος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Επιχείρησης PRAKTIKA»