GAIA

GAIA

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ





 Η διαμάχη σχετικά με τη συνέχιση της χρήσης του υδραργύρου σε ορισμένα εμβόλια, παρά την αποδεδειγμένη τοξικότητα του στοιχείου, φτάνει στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) καθώς εξετάζουν τη μετάβαση μιας νέας συνθήκης που θα μπορούσε να τεθεί εκτός νόμου η χρήση του υδραργύρου στα φάρμακα σε όλο τον κόσμο. 

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση που συντάχθηκε από τον συνηγορο του καταναλωτή....

Tim Bolen, η βιομηχανία εμβολίων βρίσκεται σε πανικό πάνω από αυτή την επικείμενη απαγόρευση, καθώς θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της βιομηχανίας εμβολίων, όπως το γνωρίζουμε. Ακόμη και αν το θιμεροσαλ, ένα συντηρητικό βασισμένο στον υδράργυρο που έχει χρησιμοποιηθεί στα εμβόλια από το 1930, λέγεται ότι έχει σε μεγάλο βαθμό καταργηθεί σταδιακά από τα περισσότερα εμβόλια, ιδιαίτερα σε αυτά που προορίζονται για μικρά παιδιά, πολλά εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου της γρίπης, εξακολουθούν να το περιέχουν.

Αυτό σημαίνει ότι εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να εγχέονται με μια γνωστή νευροτοξίνη που χωρίς νόμιμο λόγο συνεχίζει να χρησιμοποιείται στην παραγωγή των εμβολίων για διευκόλυνση της βιομηχανίας εμβολίων. Έτσι κατά την πέμπτη σύνοδο της Διακυβερνητικής Επιτροπής Διαπραγματεύσεων, εκπρόσωποι από όλο τον κόσμο θα αποφασίσουν αν πρέπει ή όχι να περάσουν ένα ψήφισμα που θα περιορίζει τη χρήση του θιμεροσάλ σε όλα τα εμβόλια. Όπως αποδεικνύεται, πολλά από τα εμβόλια που περιέχουν θιμεροσάλ έχουν απαγορευτεί από ανεπτυγμένες χώρες, όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, και έχει μετατεθεί σε αναπτυσσόμενες χώρες στην Αφρική, για παράδειγμα, όπου υπήρξε μια τεράστια αύξηση περιπτώσεων αυτισμού και νευρολογικής ζημιάς.

"Το θιμεροσάλ, χρησιμοποιείται ως συντηρητικό, και ευνοείται από τη φαρμακευτική βιομηχανία, επειδή είναι φθηνό και δίνει τη δυνατότητα στον κλάδο να συνεχίσει να κάνει εμβόλια σε παλιά και βρώμικα εργοστάσια », εξήγησε ο Δρ Μαρκ Geier, MD, Ph.D., της αφρικανικής αντιπροσωπείας της Συνθήκης των Ηνωμένων Εθνών πρόσφατα. "Δυστυχώς, το θιμεροσάλ προκαλεί επίσης αναπτυξιακά προβλήματα, νοητική υστέρηση και αυτισμό σε ευαίσθητα στον υδράργυρο παιδιά. Τα αγόρια είναι πιο επιρρεπή σε δηλητηρίαση από υδράργυρο από ό, τι τα κορίτσια, διότι η τεστοστερόνη ενισχύει την τοξικότητα σε αυτό το δηλητήριο."

Πηγή:atheatignosi