GAIA

GAIA

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιου Ταχυδρομείου

Πόσο μπορεί να υποκρίνονται κάποιοι από εκείνους που, λόγω της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας του Ταχυδρομείου, δηλώνουν πως γιορτάζουν;
Να τους θυμίσουμε πως, η σημερινή ημέρα γιορτάζεται με αφορμή την επέτειο δημιουργίας της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης  (UPU)  μόνο από .... τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ των χωρών που συμμετείχαν στην ένωση, στις 9 Οκτωβρίου 1874. Ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης είναι και τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ, τα οποία η Ελληνική κυβέρνηση, με την ανοχή των ημετέρων δυνάμεων, θέλει να ξεπουλήσει στο σύνολο τους!
Να τους θυμίσουμε επίσης πως ο Γενικός Διευθυντής της ΠΤΕ κ. Bishar A. Hussein  στο μήνυμα του αναφέρει πως: «Το Ταχυδρομείο αποτελεί πραγματικά μία δημόσια υπηρεσία για κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως από τη θέση του στην κοινωνία. Με περισσότερα από 600.000 ταχυδρομικά καταστήματα παγκοσμίως, οι ταχυδρομικές υπηρεσίες είναι προσβάσιμες και χωρίς αποκλεισμούς. Κανείς δεν απορρίπτεται. Την 9η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου, προτρέπω τις κυβερνήσεις να θυμηθούν τη δυναμική που έχουν οι εθνικοί τους Ταχυδρομικοί Φορείς να επιδίδουν ουσιώδεις κοινωνικές και οικονομικές υπηρεσίες στους πολίτες τους και στις επιχειρήσεις. Και χαιρετίζω την αφοσίωση των 5 και πλέον εκατομμυρίων ταχυδρομικών υπαλλήλων παγκοσμίως, που εργάζονται για να συνδέουν παντού και καθημερινά ιδιώτες και επιχειρήσεις».

Το μήνυμα του είναι ξεκάθαρο για την ανάγκη διατήρησης του Δημόσιου Ταχυδρομείου, με σαφή κοινωνικά χαρακτηριστικά! 

Αυτά, γιατί δεν αντέχεται άλλο το δούλεμα!