GAIA

GAIA

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Γ. Ρωμανιάς: Το ασφαλιστικό...χρεωκόπησε!

Νέες πηγές χρηματοδότησης… για να σωθεί το ασφαλιστικό σύστημα. Τι είπε ο καθηγητής Γ. Ρωμανιάς στην ημερίδα για το συνταξιοδοτικό – ασφαλιστικό στο Επιμελητήριο Αιτ/νίας.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Συνδικαλιστές, εκπρόσωποι φορέων και δεκάδες πολίτες, άπαντες με τουλάχιστον μια ερώτηση «ζωής και θανάτου» και την τραυματική προσωπική τους εμπειρία, ηταν εκεί για να συναντήσουν τον γνωστό απ’ τις τηλεοπτικές του παρεμβάσεις καθηγητή κ. Γεώργιο Ρωμανιά. Η ημερίδα που διοργάνωσε σήμερα το απόγευμα το Σωματείο Ραδιοταξί και ο....
Σύλλογος Εργαζομένων  του νοσοκομείου Αγρινίου, ήταν από κάθε άποψη επιτυχημένη, κυρίως διότι ο ομιλητής έδειξε με απλά και κατανοητά παραδείγματα τις μόνες εφικτές λύσεις που μπορεί να υπάρξουν.
OΠροηγήθηκε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου και η συνέντευξη τύπου, κατά την οποία, με εξίσου κατανοητό τρόπο και επίκληση σειράς παραδειγμάτων, ο κ. Ρωμανιάς εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας έφτασε προ της απόλυτης κατάρρευσης, που δεν θα αποφευχθεί αν η κυβέρνηση δεν αναζητήσει νέες πηγές χρηματοδότησης, αφού οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες δεν μπορούν πια να συμβάλουν. «Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος» , ήταν το σχόλιό του στη σχετική ερώτηση του agrinioreport.com που του έδωσε την ευκαιρία να αναλύσει τη δομή του συστήματος, για να καταλήξει στο ότι «το κράτος είναι ο μεγαλύτερος απατεώνας ως προς τα αποθεματικά των ταμείων», τα οποία και έχουν ουσιαστικά λεηλατηθεί.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΌσο για το αν μπορεί να βρεθούν νέες πηγές χρηματοδότησης, ο καθηγητής αναφέρθηκε στην πρόταση 30 σημείων που έχει από καιρό καταθέσει. Προέβλεψε, μάλιστα, πως με τα σημερινά δεδομένα «θα έχουμε συνεχείς μειώσεις συντάξεων, διότι αποθεματικά δεν υπάρχουν»….


Ο ίδιος προέτρεψε τους ασφαλισμένους να παραμείνουν στην εργασία και να μην επιλέξουν τη συνταξιοδότηση, εξηγώντας γιατί  «είναι πιο συμφέρουσα η παραμονή».O
agrinioreport.com