GAIA

GAIA

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Η συμμορία των ελαιώνων!!!

2 μηνύσεις ήδη στη Ν. Αβώρανη-Το θράσος των επιτηδείων ξεπέρασε κάθε όριο.
elies2
Η ακαρπία δεν είναι η μόνη «πληγή» που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ελαιοπαραγωγοί στη Νέα Αβώρανη της Δ.Ε. Θεστιέων, όπου ήδη εμφανίστηκαν οι συμμορίες που εισβάλλουν στα κτήματά τους και ρημάζουν τα πάντα. Μπαίνουν σαν κύριοι, λες και είναι τσιφλίκι του παππού τους (!), οργανωμένα και με πλήρη εξοπλισμό. Έχουν πανιά, καλάμια και τιναχτικά μηχανήματα, πριόνια χειρός και αλυσοπρίονα, τελάρα και τσουβάλια, αγροτικά αυτοκίνητα για τη μεταφορά. Έχουν και μπόλικα «χέρια» για να φέρουν γρήγορα σε πέρας την καταδρομική τους επιχείρηση. Το μόνο που δεν έχουν είναι οι τίτλοι ιδιοκτησίας των λιοστασιών που καταστρέφουν. Και ίχνος ντροπής…

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής στο agrinioreport.com το φαινόμενο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις. Ήδη έχει υποβληθεί μια μήνυση κατ’ αγνώστων στην αστυνομία, ενώ σήμερα και υποβληθεί τουλάχιστον μια ακόμη. Ο παραγωγός που σε λίγο θα μεταβεί στο αστυνομικό μέγαρο, μάλιστα, ήρθε προ ημερών αντιμέτωπος με τους απατεώνες, οι οποίοι και μόλις αντελήφθησαν την παρουσία του, έσπευσαν, σύμφωνα με τον ίδιο, να εξαφανιστούν στα διπλανά λιοστάσια.
Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν την προστασία της αστυνομίας και εξηγούν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι εισβολείς, στην προσπάθειά τους να συλλέξουν γρήγορα τον λιγοστό καρπό που έχουν φέτος τα δέντρα, …τα καταστρέφουν. Και φυσικά μαζί με τις ελιές, παίρνουν και την ξυλεία!
agrinioreport.com