GAIA

GAIA

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Καταγγελία για την προώθηση των θέσεων της ειδικής αγωγής

epi-eidiki-agogiΜε ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση ο Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών του Αγρινίου και του Θέρμου, καταγγέλλει παραλείψεις στις διαδικασίες προώθηση των θέσεων ειδικής αγωγής στην Αιτωλοακαρνανία, με αποτέλεσμα όπως επισημαίνει να διαπιστώνονται πολύ σοβαρά προβλήματα. Αναλυτικά η καταγγελία:

«Καταγγέλλουμε τις παραλείψεις που συνέβησαν στην προώθηση των θέσεων της ειδικής αγωγής στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, με συγκεκριμένη ευθύνη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νιας.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αφενός να εξοριστούν σε άλλους νομούς συνάδελφοι της ειδικής αγωγής που είχαν δηλώσει την Αιτωλ/νια, καθώς δεν φάνηκαν πουθενά τα κενά, και αφετέρου τα σχολεία 1,5 μήνα μετά το άνοιγμά τους, να παραμένουν με σοβαρές ελλείψεις ιδίως σε αυτό τον ευαίσθητο χώρο της ειδικής αγωγής.
Μετά από συγκεκριμένες ενέργειες του συλλόγου μας, οι οποίες δεν έφεραν τα αποτελέσματα που μας είχαν υποσχεθεί (συνάντηση του Δ.Σ. με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης), απαιτούμε άμεσα από το Υπουργείο Παιδείας να δώσει λύση.
Να αποκατασταθεί η αδικία που έγινε σε βάρος των συναδέλφων, να στελεχωθούν άμεσα οι θέσεις στην ειδική αγωγή και στην παράλληλη στήριξη στην περιοχή μας.
Περιμένουμε για τις άμεσες ενέργειές σας.»